|
Szerző |
Üzenet |
< / játszani / beszámoló - petanque a KEK-en (2006.04.23.) |
|
Elküldve:
2006.04.25. | 14:04
|
|
|
|
itt a tavasz, a jégpetanque-ra már senki nem kíváncsi!
Idézet: |
Nagyon sokat kellett várni rá, de itt a tavasz, megjött, csókoljuk a kezét-lábát.
Dísznövény, biobútor és vattacukor kiállítás (fesztivál, szakvásár és dzsembori) a Corvinus Egyetem (volt KEK) parkjában, amihez ugyan nekünk lényegében semmi közünk, de egy ideje már pedzegeti az Ildi, hogy kipróbálhatnánk az ott elterülő salakos pályát, elsősorban persze azért, mert ők közel laknak (ez utóbbit nem mondja, de tudjuk), másodsorban meg azért, mert nincs kutyaszar. A rendezvénynek annyi előnye kétségkívül van, hogy a terepen italmérés és ételosztás is zajlik, míg egyébként ezekről magunknak kellene gondoskodnunk, mindent odacipelve, szétpakolva, kicsit káromkodva.
Szép komótosan mindenki befut, a Tamás már megint itt ólálkodik a városban, még a Gyöngy is eljött biciklivel, de ő aztán helyből indult is haza, mert nem merte kint lelakatolni a gépet, be pedig nem engedték a zsíragyú rendezők. A Csaba késik másfél órát, de így is tudunk örülni neki, mert nélküle csak négyen vagyunk, és nem lenne hivatalos a meccs. A lányok nem igazán aktivizálódtak, ki azért, mert túl sok a gyereke, ki azért, mert túl kevés, ki szülni fog, ki nemrég szült; mindig van valami olcsó kifogás. A kemény magot ez nem hozza zavarba, ráront a salakra, és dob. Ismét kiderül, hogy ez az anyag az emberi létezéssel alapvetően összeférhetetlen, és az biztos, hogy nyáron, 40 fokban, az árnyék nélkül feketén porzó pályán nem sokat fogunk időzni (lásd még Szanticska esetét). Most még elment valahogy, de ebből nem csinálunk rendszert, egyébként is elvileg bérleti díjas a dolog (pénzért meg nem játszunk, az elvek, ugye!).
|
de hol a nyár!? |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2006.04.25. | 14:23
|
|
|
|
Idézet: |
a Corvinus Egyetem (volt KEK) parkjában,...
|
Mi nem ott voltunk. A KEK a Kertészeti Egyetem Klubja, évtizedek alatt, óta vésődött az emberek fejébe ez, de helytelen. „Melyik egyetemre jársz? A KEK-re. ” Szorgalmas klublátogató lehet az illető. Ez persze csak szőrszálhasogatás, mindenki tudja, hogy hol voltunk, lehet is fikázni érte, de csak apontosság kedvéért. Meg jó is nyilván  |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2006.04.25. | 19:59
|
|
|
|
Oké, tényleg azért találtam ki ezt a helyet, mert közel van hozzánk, lehullt a lepel. De nagyon szeretem is a botanikus kertet. Aszittem a pálya is tuti. Kutyaszar tényleg nem volt! Van még egy (szintén hozzánk közeli) pálya a tarsolyomban: a Naphegyen, a Tabán fölött van egy "sportcentrum", ott. Medzsópartin lemeózzuk. (Medzsóparti május 19 szombat, esőnap 20!!!, részletek később.)
És mivel tényleg túl sok gyerekem van - legalábbis petankozáshoz -valaki feltalálhatna az éjszakai petankhoz is egy helyet!
tsók |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2006.04.25. | 22:13
|
|
|
|
Az éjszakai petank már fel van találva, kérem szépen! Hála Gyöngy zseniális eszének, mert megoldotta a világítást! (Edison óta a legnagyszerűbb találmány a petank pálya világítás!)  |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2006.04.26. | 09:21
|
|
|
|
ezzel csak az a gond, hogy többnyire nincs nálunk nagy teljesítményű mobil reflektor, de még otthon a kamrában sem. maga a találmány nagyszerű, de az alkalmazása már nem egyszerű.
a pálya egyébként jó volt, és az sem volt zsákbamacska, hogy salakos, hiszen mondtad előre, ildi. senki sem gondolta, hogy piciny mamutfenyők és ősi zsurlóseregek között bújócskázva dobálhatjuk majd az acélt, puha mohaszőnyegen.
a hegyalja úti sportcenter emlékeim szerint szintén salakos, de az még rosszabb ha füves. mert hát az a legnagyobb (és talán egyetlen) baj a petanque-kal, hogy kavicsos felület kell hozzá, amit csak úgy szanaszét nem szoktak létrehozni, hanem szinte kizárólag ösvény, sétány céljából, ahol ennek folyományaképp aztán gyakran emberek lépdelnek rajta, és ez pedig nem kompatibilis a repülő acélgömbökkel. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2006.04.26. | 11:55
|
|
|
|
Anda beszámolóját elfogadom, értékelése: bájos, kedves, vicces.
Megj.: Borsót, Johannát és engem meg kellett volna hogy várj a csoportképpel.
De azé:
Köksz. Kat. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2006.04.26. | 12:04
|
|
|
|
de már indulnom kellett, bocs. ez meg volt beszélve, hogy 5-kor szevasz, mert megyünk szentendrére. ti meg már egy órája el voltatok tűnve, addig vártam, ameddig lehetett. az más kérdés, hogy így utólag még maradhattam volna legalább fél órát, de továbbra sem tudok mit kezdeni mások időzavaraival, valamint nem tudok visszafele élni, tehát csak előre tekintek, felemelem fejem, összehúzom a szemem, és nem engedek a 48-ból. nekem szinte csak ez van, nem adom  |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|
|