|
Szerző |
Üzenet |
< / utazgat / beszámoló: indai vacsora a Fániéknál |
|
Elküldve:
2006.02.2. | 16:06
|
|
|
|
ja igen, volt egy ilyen is, csak majdnem elfelejtettük elmesélni:
Idézet: |
Az úgy volt, hogy szilveszterkor mondták a Fániék, az új évet a jól ismert 40 napos tisztítókúrával kezdik, de aztán a Kata hirtelen felsírt, hogy ő még sosem főzött töltöttkáposztát, és most pedig nagyon megtenné, ezért egyszerűen lehetetlen, hogy kibírja addíg, tehát még az átmosás előtt, gyorsan. Azaz kezdjük a 2006-os évet egy komoly táplálkozással, mert ki tudja meddig élünk, mit hoz a jövő, ésatöbbi. Aztán valamiért ez módosult, és csak annyi maradt belőle, hogy együnk együtt, mert úgy sokkal könnyebb, és többnyire viccesebb is, még akkor is, ha előkészülni, ételszagban állni, pakolni, mosogatni és takarítani jelentősen komolyabb feladat. Karácsonya lett indiai szakácskönyv, és az ember szívesen kisérletezik bárkin (főleg másokon), tehát akkor minden együtt van, legyen indiai vacsora, aztán majd reggelre meglátjuk. A Kata most sem okozott csalódást, egész egyszerűen hihetetlen, hogy valaki ennyire értsen valamihez, atomi szinten, zsigerből. Annyira, hogy neki tulajdonképpen ebből kellene élnie, egész nap ezzel foglalkoznia, de akkor meg nekünk már nem csinálna semmit, mert estére tele lenne a töke az egésszel, tehát jobb így (másoknak viszont rosszabb, de az legyen az ő bajuk). A fogások nevére egyáltalán nem lehet emlékezni, idegen nyelven voltak, az azonban biztos, hogy volt rizs is.
Az estét (és a másnap délelőtti lézengést) igen komolyan megédesítette Spongyabob jelenléte, aki hatalmas gázos lufi alakjában folyamatosan járőrözött a lakásban, többször is nagyon meglepve mindenkit. A legnagyobb meglepetést azonban a két leánygyermek okozta, akik 2 órányi kemény munkával totálisan felforgatták az egész fürdőszobát (a látvány tényleg elképesztő volt). Másnap békésen nyomták a Twistert, megnyugtató volt látni, hogy nem ment el teljesen az eszük, és az esti pusztítás csak a pillanatnyi lehetőség és a szunnyadó képesség ritka kombinációja volt.
|
kiegészítések jöhetnek ide alá! |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2006.02.2. | 16:07
|
|
|
|
ez a 100. topik a fórumban, gratulálok mindenkinek, bontsatok pezsgőt, ugráljatok magasra, vagy menjetek ki fingani a spájzba (az oroszok már nincsenek ott). |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2006.02.3. | 13:24
|
|
|
|
Mit kell ahhoz tenni, hogy egy ilyen remek vacsorára meghívást kapjon az ember?  |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2006.02.5. | 23:04
|
|
|
|
Semmit. Semmit nem kell tenni hozzá, ez olyan magától szerveződő dolog. Megsértődni nem érdemes, a Gyöngy SE volt meghívva, példának okáért. (De Ő direkt, mert köztudottan túl sokat eszik! )
Egyébként a másik oldalról nézve, ilyen volt:
A töltöttkáposzta -melyet még mindig nem főztem soha, ezt angolul a Present Perfect-tel fejezzük ki, ha akarjuk- szóval a töltöttk-át elhomályosította az új idea, az Indiai vacsora.
Vesztemre, Floyd indiai szakácskönyve egy pompás, 10 fogásos ételsort ajánl ilyen alkalmakra. Nem tudtam ellenállni - de ismersz Gizám, csak a kísértésnek nem tudok.
Csütörtökön még éreztem, hogy ez talán túlzás, de késő volt az indiai ötlet már megfogant az asztráltestemben. De miért, ó miért!
Egy röpke 6 órás bevásárlás, és csekély 8 órás főzés, mosogatás, vágódeszkasúrolás, kurva nagy fazekak ide-oda rakosgatása, aprítógép-berregtetés, áztatás, darabolás, fűszerek frissen mozsaralása előzte meg a vacsorát.
A végjátékban elmetéltem az ujjamat, és a konyhát friss, veres véremmel locsoltam, egyfajta buddhista-hindu áldozatképpen Keszarinak, a 10 fogásos indiai vacsorák istenének.
Küldtem is gyorsan SMS-t Csabáéknak és Bandi Bácsinak, hogy LEHET késni, mert a Páncsó még porszívózott.
No, késtek is.
De azután megjöttek, -kivéve Bercit- és a Smicu rögtön közölte, hogy neki hányingere van, mer beteg, és nem kér semmit, csak egy kis rizst, talán.
Persze italoztunk, és lassan nekiveselkedtünk.
A Smicu lécelt is tényleg, és nem bírt értékelhető mennyiséget fogyasztani, de evett valamennyit, amely nagyfokú jófejségre vallt.
Majd eltávozott.
Én pediglen ott maradtam három pazar pasival, egyedüli nőként - a Zsófi meg a Borsó nem számítanak, még nem ivarérettek.
Beszélgettünk barátságról, szilveszterről és nagy fekete férgekről, melyek némely ember bélrendszerében élnek. Ezeket meg is tekintettük az interneten.
A csajok szétkapták a fürdőszobát, ami önmagában nem lett volna baj, de a top secret női cuccokat is, amitől azért felment bennem. De sebaj, ez is elmúlt.
Ettünk, a gyerekeket 1:30-kor (!) lefektettük, és igen, konyakoztunk. Ekkorra már oly ismerősen csillogott András, Csaba, Páncsó szeme, az a kicsit keresztbeállós, már félhárom-van-ne-bassz féle kedves, és megbocsájtó ragyogással.
És persze mindenki itt maradt, alvás.
És a délelőtt az nagyon jó volt! Ráérősen kávéztunk-teáztunk, a Csabával -holott egy darabig nyifogott, hogy bolhapiacra kell mennie, rézablakkitámasztót venni- olyan vicceset és jót beszélgettünk, arról, hogy mit tehet, tegyen az ember a lakásáért, ha már benne lakik, hogy na. És a csodálatos Páncsó - ó micsoda férj, micsoda!- mindezek alatt mosogatott!!!
Közben jól mulattunk Spongya Bobon, aki valóban, ide-oda mászkált a lakásban, és reagált az esemélyekre. Majd megtekintettük Borsó és Zsófi színházi előadását, melyet a franciágyon mutattak be. Zsófi volt a zenekíséret, Borsó a táncosnő. Remek volt, és nagyon vicces. Filmre van rögzítve, ha valakit.
Azután mindenki ment, ki ide, ki oda, de mindenki el.
Azt, hogy Bandi Bácsi azt írja, nekem ezzel kéne fogalkoznom, nem is tudom, hogy fogadjam...
Nyilván dicséret, de le kell szögeznem:
1. én csak azt csinálom amit a szakácskönyv leír, ezt BÁRKI tudja,
2. hát már csak erre vagyok jó szerinte? ( De most jut eszembe, kit érdekel, hogy szerinte mire vagyok jó? Engem?) Nylon otthonka, fényes kerek arc, szedjél még galambom? MÉG nem olyan vastag a felkarom, mint egy konyhásnéninek...
3. vagy választom a Nigella Lawson-styl-t, ez azért csábítóbb...
Na jó, maradok ennél.
De a következőre - is - bárki jöhet. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2006.02.5. | 23:06
|
|
|
|
És most mér nincs képem???
Még a hal se.
De igaz is, konyhásnéni ne ugráljon.  |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2006.02.6. | 14:25
|
|
|
|
ezt ebben a pillanatban még nem tudom, de már korábban észrevettem, és be is indítottam a hibakereső gépezetet, amely egyelőre csak furcsa hangokat ad, de megoldást nem. kitartás! |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2006.02.6. | 14:50
|
|
|
|
kata írta: |
Azt, hogy Bandi Bácsi azt írja, nekem ezzel kéne fogalkoznom, nem is tudom, hogy fogadjam...
|
azt azért még ennyi tapasztalat birtokában sem hittem volna, hogy ezen van mit bizonytalankodni (parázni) :-)
Nyilván dicséret,...
|
na, csak sikerült azért felfogni, ha hajszál híján is :-))
1. én csak azt csinálom amit a szakácskönyv leír, ezt BÁRKI tudja
|
különleges ismerősied lehetnek, ha ilyenek. én még egyetlen ilyen embert láttam rajtad kívül. lehet persze, hogy akkor nekem vannak különleges ismerőseim. nem tudom, melyik a jobb/rosszabb.
2. hát már csak erre vagyok jó szerinte?
|
nem.
3. vagy választom a Nigella Lawson-styl-t, ez azért csábítóbb... Na jó, maradok ennél.
|
ha tetszik, nyugodtan. de nem muszáj ezt sem választani, sőt semmit sem a fentiek közül. egyébként a nigellához nem vagy elég kövér, bocs ;-)
De a következőre - is - bárki jöhet.
|
haha, és ezt hogyan gondolod? konkrétan mi lesz a metódus? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|
|