|
Szerző |
Üzenet |
< / szerintem / beszámoló: 2005.04.10. Zsófi születésnapja (Stúdió K.) |
|
Elküldve:
2005.05.18. | 12:35
|
|
|
|
a szokásos: aki ott volt, tegye hozzá a magáét, mert különben ráküldjük a luca brasit, hogy törje el az ujjait!
http://www.koomam.hu/szerintem/gyerekseg/nap/050410_zsofi/index.html
Idézet: |
Igazi születésnap volt április 10-én, Zsófi ugyanis a valóságban is ezen a napon született hat évvel ezelőtt, így nem kellett bravúroskodni, hogy előtte hétvégén, vagy utána hétvégén üljünk tort a tiszteletére – vagy semmikor, mint tavaly, amikor addig-addig kerestük az adekvát időpontot a sok barát-barátnő hasonló bulija között, hogy elmaradt a szülinap megünneplése. Idén viszont eltökéltek voltunk, s miután Borival és Katával megnéztük a Macek-féle Csipkerózsikát a Stúdió K-ban, már azt is tudtuk, hol lesz a buli és mi lesz a főajándék. Ezzel a csemete is teljesen egyetértett, igaz, így nem volt meglepi, mert a fent említett nézésen ő is ott volt, ennek ellenére nagyon lelkes lett - komoly hozadéka a választásnak, hogy így mentesültünk a különböző mekdoneldszekben, illetve kommersz játszóházakban tartott összejövetelek sivárságáról szóló hosszú és elkeseredett viták alól. A vendéglista összeállítása után jó ideig vizsgáltuk, hogy nem maradt-e le valaki, aki joggal megsértődhetne, de nem - legalábbis sértődésnek nem volt nyoma. A tennivalók szokás szerint az utolsó pillanatokra maradtak, így sikerült éjszakába nyúlóan meghívót ragasztani, mágnesezni, borítékolni, nevesíteni.
A meghirdetett fél egyes bulikezdési időpontot az ünnepelt kissé lekéste - felmenőit ismerve ennek ellenkezője bírt volna hírértékkel -, az ünneplők már csaknem teljes létszámban a színház szinte összes helyiségében ugrabugráltak, ám annyira azért nem, hogy bármiről is lemaradt volna, így az addigra már csinos kis kupacot képező ajándékok gyors és felületes szemrevételezése után kezdődhetett az előadás – a szülőknek meg az első sör megrendelése a teátrum büféjében a kulturált szórakozás jegyében. A produkció osztatlan sikert aratott – vivát Macek! -, majd a torták!! Előbb azonban augusztus 20-át, olimpiai megnyitót, BL-döntőt megszégyenítő pirotechnikai produkciónak tapsolhattunk, majd annak, hogy Samu egy vadászgepárd elszántságával és hidegvérűségével rabolt rá a teljes díszben álló, sorsukra – felnégyelés, majd kerékbe törés - váró tortákra. A gyerekek ettek-ittak, mi meg időnként elhomályosult szemekkel gyönyörködtünk bennük, a lakoma zárultával jöhettek a szülők konyhamalacként megenni minden sütit – édeset és sósat – míg a gyerkőcök a díszletek lebontására szakosodtak, de ez nem sikerült nekik, jobb híján, jót rohangáltak a színpadon, meg bekukkantottak a kulisszák mögé, megismerkedhettek a szereplőkkel. Abszolút pozitív: sírás nem volt, azaz senki nem törte össze magát, a bábok végtagjait sem amputálták, szemeiket sem tolták ki, mindenki marha jól érezte magát :-)
Takarítás után átvonultunk a közeli Ráday utca vigalmi szektorba, a Sol Caféba (a név nem biztos, oda kell menni és megnézni!), alapvetően felhajtani egy sört, de persze túrás lett belőle, mint szokott. A Café a Pink Cadillac-be outszorszingolta az etetést, így a Párizs, Texas-ban megszokott menüsorból válogathattunk, így – tekintve, hogy az viszont sok éve ismert gyakorlatilag mindenki előtt – gasztronómiailag ezúttal nem bocsátkoznék részletekbe. A pincér jó fej volt, viccesen tűrte a számunkra megszokott és rutinszerűen kezelt rendelési káoszt, a gyerekek pohárborogatását, Berci nehezen fékezhető, s az üzlet forgalmát is veszélybe sodró négykézlábas, már-már önveszélyes csatangolását. Ez az uzsonna viszont mérföldkőnek bizonyult a koomam.hu ügyének előrehaladásában, ekkor állapodtunk meg ugyanis az első írásos megnyilvánulásokban is (azóta több ilyen fordulatértékű evés-ivás is volt :-).
|
'sztok! |
Legutóbb anda szerkesztette (2005.05.25. | 16:49), összesen 3 alkalommal |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005.05.19. | 09:53
|
|
|
 papírkutya
|
|
Nem Soul Café az biztos, de hogy mi a neve arra, sajnos nem emléxem  |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005.05.22. | 13:38
|
|
|
|
Én ugyan nem késtem le a meghirdetett időpontot, de nem sok időm maradt az előadás kezdéséig, ezért a benti helyszín gyors szemrevételezése, és egy csokornyi helló után gyorsan még egy cigi kint az utcán, aztán mire visszamentem, már bottal üthettem, az előadás elkezdődött. Egy hideg sör azonban hamar enyhítette fájdalmamat, ráadásul így - valamint úgy, hogy szép nagyra nőttem - segíthettem a nem ilyen szép nagyra nőtt asszonyoknak a terem feldíszítésében.
A Csabának közben volt ideje hazamenni a fényképezőgépéért (miért pont most ne felejtette volna otthon, ugyebár :-), s mire véget ért az előadás, minden a helyén volt, a kitóduló kiskorúak azonnal funkcionálni kezdhettek, a géppel együtt (lásd: fotóalbum).
A gyerekek említett színpadi tombolása egy idő után kezdett némiképp ijesztővé fokozódni (valaki le is esett a dobogóról, és ha nem is törte el, de kimutathatóan megpréselte valamelyik ujját), valamint a Macek arcán is felbukkant némi aggodalom, ezért egy mobiltelefon elrejtésével ("Keressük meg!") rendezettebb mederbe terelt tereltem az eseményeket, és a lassan megérkező szülők nagyjából eredeti állapotban kaphatták vissza utódaikat ("Vivát Anda!" :-)
Régen nem voltam már gyerekzsúrban, és nem sok jóra számítottam, de a rendezvény igazán sikeresen bonyolódott, a gyerekek számára izgalmas és különleges helyszín pompásan felszívta az energiákat, melyek egy közönséges lakásban sokzor a pusztítás formájában materializálódnak.
A Fotocella spenótos lasagne-ja - ha nem is volt eszméletvesztést okozó kompozíció - tökéletesen passzolt a szájba és a gyomorba, semmit nem tudok felhozni ellene. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005.05.25. | 19:39
|
|
|
|
Bár Anda már említette, mégis nyomatékosítanám: a hely neve Fotocella - odamentem és megnéztem |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|
|