|
Szerző |
Üzenet |
< / halló! / liba 2007 |
|
Elküldve:
2007.11.14. | 10:22
|
|
|
|
Én soha nem láttam még leírva a kifogásolt szót, ezért is mertem használni. Egyértelműnek tűnt, hogy senki nem fogja komolyan venni, tudható, hogy vicc. Keress rá a Google-lal, gyakorlatilag nincs találat. És ami ott nincs, az nem is létezik. És ami nem létezik, az mindenképp vicces. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.11.16. | 10:23
|
|
|
|
anda írta: |
... mi is legyen akkor a borral, Csaba? Belépő egy üveg tetszőleges? És ezen kívül mindenkinél legyen aprópénz, hogy a kikalkulált költségvonzatot ott helyben rendezni lehessen, ugye?
|
Ezekre itten eddig nem született válasz, így ha esetleg még születik is, az már nem igazán lesz használható, hiszen az összes érintett annyira azért messze nem drótos, hogy a következő 24 órában garantáltan elolvassa a továbbiakat.
Mert ugye az előző kettő libavacsora borkészlete központi beszerzés volt emlékeim szerint (az első tuti, de asszem a második is), jó lenne tudatni a néppel, hogy most mindenki maga intézi. Én csak kérdeztem, de az talán kevés. És ugye a fejenkénti költség, azt is tudni kellene. Én mindjárt felhívom a házigazdákat, és javaslom nekik, hogy mindenkinek telefonáljanak ezen ügyek miatt. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.11.16. | 13:06
|
|
|
|
...mi is legyen akkor a borral, Csaba? Belépő egy üveg tetszőleges?
|
szerintem ez már tavaly is így volt, s arra apellálok, hogy az automatizmus működik, ezért nem pattogtam. Tehát legyen így annyi megszorítással, hogy az egy lehet kettő is, a tetszőlegest meg azért szorítsuk korlátok közé. a napokban értesültem, hogy Gyöngy kollégánk megkísérelte megismételni a tavalyi vörös kóstolás során a jázminos teskóssal átélt frenetikus élményt, de sikertelen volt a próbálkozás. a vinkó a mosogatóban végezte. Na, az ilyenektől azért ha lehetne tartózkodni... mosdó ugyan van, de ne az legyen a főcsapás. Azaz nem tetszőleges, hanem legalább fogyasztható. az experimentumok ideje nem most van. Vészhelyzet semmiképen sincs, Tamás gondoskodik egy szerényebb tétel folyó szekszárdiról (pontosabban ő tudná ismertetni a paramétereket, de én nem aggódom), emellett korábban rendelt palackos álomány is érkezik kedvenc pincénkből
És ezen kívül mindenkinél legyen aprópénz, hogy a kikalkulált költségvonzatot ott helyben rendezni lehessen, ugye? Mert ha ott nem, akkor elfelejtődik, akár kétoldalúan is, amire már volt példa, és ami nem jó.
|
ezzel szerényen egyet tudok érteni
Én egyébként javasolnám, hogy a házigazdák ingyen fogyaszthassanak, lévén adják a terepet, és - ami még sokkal fontosabb - teszik bele a rengeteg munkát.
|
ezzel is, nem vagyok álszerény
...tehát lehetne azzal kezdeni - amíg még mindenki ébren van, és józan -, hogy kifizetjük a belépti díjat. Kicsit talán idomtalan, de praktikus, és szükséges lépés.
|
kiváló, nem szeretném a következő három-négy hetet az engem jogosan megillető részesedés behajtásával tölteni, egyre kínosabb hangon telefonban feltenni a"mikor szeretnél fizetni", miegymás kérdéseket, íméleket írogatni s az időmúlásával magamban egyre hangosabban hozzátenni "bazze má"
Esetleg szavazzunk ezekről?
|
okvetlenül javasolnám
itt reflektálnék egy ugyanebben a tárgyban, később született beírásra is. a személyre lebontott költségeket amint lehet, bepublikálom, ebből az is kiderül ugye, hogy még nincs konkrét szám. de lesz. aki későbbi órákban is rendelkezik drótós kapcsolattal, értesül, s az ő befizetésükkel már talán ki tudjuk váltani a kócsag "húszezressel jöttem, tucc visszaadni" tagtársakat is.
inkább mégse a Viktor szedje össze a pénzt.
Majd beszedem én, ha már úgyis beleugattam a témába
|
Tökmindegy, ki szedi, úgysem jut ki a cellából, amíg át nem adja a summát amennyiben bárkinek ez bármilyen kellemetlenséget okoz, szedhetem én, de semmképpen sem ragaszkodnék e poszthoz. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.11.16. | 13:29
|
|
|
|
még egy rövid, de annál fontosabb megjegyzés. a tágabb rendezvény holnap (nov. 17-én, szombaton) délután 5 (17) órakor kezdődne. érkezés ehhez mérten. a fogyasztás vélhetően ennél kissé később startolna, nem szeretnék tehát senkit sem frusztrálni a pontosérkezéssel, s nehogy bárki is autó alá essen a nagy rohanásban. másrészt viszont valamikor - az érekzéstől azért nem tú ltávoli időpontban - megkezdődik, az este kilenckor beesők tehát jó eséllyel redukált menüsorban bízhatnak csak. már csak azért is, mert ebben a tekintetben (is) véget ért a kommunizmus, és elszakadunk attól a kedves magyar szokástól, hogy halálra etetjük vendégeinket ha akarnak még nyelni, ha nem*. a menü mennyisége tehát nem végtelen, nem a jézus krisztus vagyok (legalábbis ebben a vonatkozásban), építve az elmúlt libázások tapasztalataira korlátossá tettük a beszerzést. ennek fényében a fáni például nem tud öt tányér ludaskását betolni, mert nem jut és én is kényteln leszek beérni két-három vékonyra szelt töltött nyakkal, vagy májjal. (ennek persze előnyei is vannak, jelentősen megnő ugyanis annak esélye, hogy európai módon tudjuk lesorjázni az étlapot, s nem jutunk már este kilencre a fekvehányás állapotáb, vagy tízre a mayer kopár stabilan asztal közepére - hol pohárnak se híre, se hamva - való töltésére. talán. azaz, röviden, aki sokat késik, lehet, hogy lemarad erről-arról.
*azt itt most nem venném figyelembe, hogy voltaképpen mindenki önmaga vendége, mivel, hogy mindenki fizet, így saját jogon enné félhülyére magát, mit ugatok én bele. sőt, igazából mi vagyunk a mindenki vendége, mert mi viszont nem fizetünk. de ez most mégis így lesz |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.11.16. | 13:35
|
|
|
|
na jó, bár ma este érkezik meg oroszhonból egy jóbarátom, ehhez mérten lesz este némi velkamdrink, holnap összeszedem magam és indulás előtt még benézek ide az összegért
csak miattatok  |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.11.16. | 14:01
|
|
|
|
csaba írta: |
Én egyébként javasolnám, hogy a házigazdák ingyen fogyaszthassanak, lévén adják a terepet, és - ami még sokkal fontosabb - teszik bele a rengeteg munkát.
|
ezzel is, nem vagyok álszerény
|
Hoppá, azért én vártam némi szabódó tiltakozást, (ál)szerénységet. De semmi gond, mostantól tisztán játszunk
Esetleg szavazzunk ezekről?
|
okvetlenül javasolnám
|
Ez ugye most már elmarad, nem lesz szavazás. De nem is kell, az amolyan demokratikus faszság, kezdőknek.
...már talán ki tudjuk váltani a kócsag "húszezressel jöttem, tucc visszaadni" tagtársakat is.
|
Olyan azért ne legyen. Ha valaki nem akar már ideolvasni (lásd még bepublikálás), akkor eleve legyen nála aprópénz, mindenféle kombináció kielégítésére. Tehát:
- 10 db 1000-es
- 10 db 500-as
- 10 db 200-as
- 10 db 100-as
- 10 db 50-es
- 10 db 20-as
- 10 db 10-es
- 10 db 5-os
- 10 db 2-es
- 10 db 1-es
Talán kevesebb is elég, most nincs kedvem kombinálni. Menjetek (gyertek) biztosra! |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.11.17. | 09:06
|
|
|
|
...tehát lehetne azzal kezdeni - amíg még mindenki ébren van, és józan -, hogy kifizetjük a belépti díjat. Kicsit talán idomtalan, de praktikus, és szükséges lépés.
|
Ezt én találtam, NEM a Bungyibá!
itt reflektálnék egy ugyanebben a tárgyban, később született beírásra is. a személyre lebontott költségeket amint lehet, bepublikálom,
Te leírod ezt a "bepublikálom"-ot, Te, Csaba, aki a "leredukál" szó ellen harcoltál kivont karddal, nem is olyan rég? Csaba! Ó, Csaba. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.11.17. | 09:11
|
|
|
|
Én soha nem láttam még leírva a kifogásolt szót, ezért is mertem használni. Egyértelműnek tűnt, hogy senki nem fogja komolyan venni, tudható, hogy vicc. Keress rá a Google-lal, gyakorlatilag nincs találat. És ami ott nincs, az nem is létezik. És ami nem létezik, az mindenképp vicces.
|
Mindenképpen véleményes eszmefuttatás. (Vagyis hülyeség.) |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.11.17. | 10:30
|
|
|
 papírkutya
|
|
...korlátossá tettük a beszerzést. ennek fényében a fáni például nem tud öt tányér ludaskását betolni,...
|
Szomorúan konstatálom, hogy megszorító intézkedések lépnek életbe. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.11.17. | 11:51
|
|
|
|
fáni írta: |
Szomorúan konstatálom, hogy megszorító intézkedések lépnek életbe.
|
Gyurcsányinak mindenképp mennie kell, betelt a pohár. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|
|