A menü:
- libaaprólék leves lúdgége tésztával
- ludaskása
- pecsenyelibamáj
- töltött libanyak (autentikus, zsidó nagymami
recept szerint)
- egészben sült, almával és fűszerekkel
töltött liba párolt káposztával és tört krumplival meg
a kiegészítő szóló libacombok ugyancsak sülve
- Kata fincsi
süteménye
- másnapra szorult a töpi :)
Sok éves tervünket váltottuk valóra az elmúlt Márton napon,
vagyis a hozzá tartozó hétvégén: libavacsorát celebráltunk.
Az alapbeszerzés négy személyre szólt, azaz egy - nem tömött
- libát meg némi töpinek valót és pecsenye májat rendeltünk
a kedvenc Fény utcai piaci szárnyaskereskedőnél, aki biztosított
arról, hogy "bőven elég lesz". Eredetileg
ugyanis abban a körben terveztük a libavacsorát, akikkel "vagyunk
olyan viszonyban",
hogy amennyiben nem sikerülne még fogyasztható minőséget
előállítani, úgy nem kínos a kolbászos szenya sem :). A leendő
részt vevők közül ugyanis még senki sem sütött libát - pláne
nem egyben és pláne nem Márton napkor, azaz teljességgel
experimentális volt. Én azért tamáskodtam egy sort az állat
láttán, így másnap futtában megfejeltem négy teljes combbal
a muníciót,
valamint hozzávetőleg megdupláztuk a máj és a töpi alapanyag
mennyiségét is,
mivel ahogy kezdett kialakulni - és terebélyesedni - a menüsor,
egyre több
alkatrészre lett szükség.
|