|
|
"Kvázi csúcsbor kategória. Az összetevők továbbra is
a borvidék meghatározó fajtái: a legjobb dűlőkből származó,
alacsony hozammal szüretelt tételek: gerincét természetesen
a pincészet által oly nagyra tartott kékfrankos és merlot alkotja,
továbbá cabernet sauvignon, cabernet franc és a kihagyhatatlan
kadarka. Az alapanyag 60 %-ban nagy ászokhordóban, 40 százalékban pedig új, égetett
fahordóban érett. Az összesen 15 hónapos hordós érlelés alatt az alkotóelemek
összecsiszolódtak, a végeredmény elegancia, gazdag zamatok, fűszeres ízek, illatok.
3200 palack készült belőle."
És ami a legfontosabb: szekszárdi föld gyermeke.
Neve:
Takler Bikavér Selection 2003
Származási helye:
Szekszárd
Palackozó: Takler-pincészet
Beszerzési lehetőség:
A Bortársaság üzleteiben, a Takler-pincészetben
Mibe fáj:
3.500 HUF (ma még!)
tamás | 2005.06.09.
|