Tejfölös uborkasaláta. Tudom, hogy sok helyen így tálalják
- gondolom - az egyszerűség kedvéért. Mármint úgy, hogy az
ecetes tesó tetejére biggyesztenek egy kanál tejfölt. Hát,
nem tudom. Anyukám külön készíti, a tejfölös ubisali nem
tocsog ecetes lében. Szerintem úgy jobb. A paradicsomsaláta
frissen vágott lilahagymával - nyert. Ugye mindenki tudja,
milyen egy túrós derelye? Képzeljétek, nem csak olyan. A
Vagonban nem főzik, hanem bő olajban sütik, és mézes tejföllel
kínálják. Mennyei!
Remélem, legközelebb már a nyári étlappal találkozunk!
És megígérjük, hogy több széket nem törünk! (Egy másodperccel
indulás előtt, a szék, amin Fáni ült, gondolt egyet, és rokkantnyugdíjba
ment.)
Költségek: egy korsó sör, egy főétel + köret (külön!),
egy leves vagy desszert, saláta = kb. 3.500 Ft. (szolid borravalóval).
2005. május 1. első-uniós-évfordulós-felvonulós-anyák napjás
Komatál-díj: Túrós derelye
[macek]
|