A mandulás-bazsalikomos leves csalódást okozott Andrásnak.
Tanakodtunk is előtte, mi "tartja össze"? Hát, kérem, palacsintatészta-csíkok
úsztak benne. Könnyen lehet, hogy ilyennek kell lennie, és
csak Anda nyúlt mellé. Szerintem többet ilyet nem tesz. A
krumplileves kimondottan finom volt, de a dúsításnak szánt
kolbászkarikák nagyságrendileg eltérő mértékben képviseltették
magukat az egyik, és a másik tányérban. Talán egy enyhébben
fűszerezett kolbász is megtette volna. A csülkös bablevesből
valószínűleg felvonulni mentek a fincsi husik, mert csak
egy inspekciós volt jelen.
A frissensültekre többet vártunk a szokásosnál, igaz, sok
különfélét rendeltünk. A rántott hús igazán jó volt. De a
krumplipüré, legyen krumplipüré! A pürében azt szeretem,
ha krémes, selymes, lágy, vajas, tejszínes ízű. Amit a tányéron
találtunk az egy kifejezetten fűszeres, enyhén hagymás tört
krumpli volt, csak annál törtebb. Ejnye! Mindenben kooperáltunk
a pincérrel (ő is velünk), ezt is megbeszélhettük volna.
Egyébként a főételek mennyisége alulról súrolta az elfogadhatót.
Helyesbítek: nem súrolta.
A roston sült csirkemell kellemesen szaftos - ízlett. A
hozzá adott fűszeres, pirított gomba ideális állagú, de fantáziátlanul
fűszerezett, és épp csak annyi szerepelt a tányéron, hogy
meg lehessen különböztetni egy másik roston-hústól.
|