vissza!
fej1  

spacer
háló!
szerintem
utazgat!
játszani!
halló!

Szerző Üzenet
< / szerintem / beszámoló: 2005.05.01. Vagon Söröző és Étterem
anda
HozzászólásElküldve: 2005.05.19. | 13:04  Hozzászólás, az előzmény idézésével
kardhal
kardhal

mit is mondhatnék? itt még inkább fontos, hogy mindeki hozzászóljon, aki ott volt, mivel a szerző csak a saját rendelését fogyasztotta, így mások kulináris élményeit mindössze az elhangzottak alapján ismerheti, az meg ugye azért nem az igazi.

Idézet:
Idén először a Vagonban.

2005 évadnyitó petanque mérkőzése a Vérmezőn, május elsején, vasárnap volt, melynek méltó, és nem túl meglepő befejezése: ebéd a Vagonban. Ott is kezdtünk volna, laza, bemozgató egy-két korsó Calsberggel, de némi pánikkal elegy megdöbbenéssel kellet tapasztalnunk, hogy de. 10-kor még nincs nyitva! Nyugalom! Megoldottuk. (Smicu hozott kis kosarában, kis boltból hideg dobozost. Meg sütit is, sajátot.) A bemelegítés sem maradt el, Kata futott vagy öt kilométert körbe-körbe, úgy a többiek helyett is.

Pár órával később kongattak a gyomrunkban, úgyhogy vissza a Vagonhoz!

Már nyitva, de rajtuk is látszik az évadkezdés: nincs még felépítve a szabadtéri pult a grillel, nincs napernyő az asztalok felett. De nem szóltak, amikor az árnyékba húztuk azokat.

A kedves-cserfes pincér srác nagyon segítőkész volt, őszintén ajánlott, ill. nem ajánlott az étlapról. Sőt, azon túl is megoldottak egy-két apróságot. Egyszerű fűszerpaprikát, viszont, nem leltek számunkra.

Az italokat rendben megkaptuk, de az egyik sör DÖGLÖTT volt! Tudjátok, amikor a csapoláskor összegyűlik… Értem, hogy nem akarják kiönteni, de ebben a korsóban langyos, szénsav nélküli lötty volt. És pont nekem jutott! Piha!

A mandulás-bazsalikomos leves csalódást okozott Andrásnak. Tanakodtunk is előtte, mi „tartja össze”? Hát, kérem, palacsintatészta-csíkok úsztak benne. Könnyen lehet, hogy ilyennek kell lennie, és csak Anda nyúlt mellé. Szerintem többet ilyet nem tesz. A krumplileves kimondottan finom volt, de a dúsításnak szánt kolbászkarikák nagyságrendileg eltérő mértékben képviseltették magukat az egyik, és a másik tányérban. Talán egy enyhébben fűszerezett kolbász is megtette volna. A csülkös bablevesből valószínűleg felvonulni mentek a fincsi husik, mert csak egy inspekciós volt jelen.

A frissensültekre többet vártunk a szokásosnál, igaz, sok különfélét rendeltünk. A rántott hús igazán jó volt. De a krumplipüré, legyen krumplipüré! A pürében azt szeretem, ha krémes, selymes, lágy, vajas, tejszínes ízű. Amit a tányéron találtunk az egy kifejezetten fűszeres, enyhén hagymás tört krumpli volt, csak annál törtebb. Ejnye! Mindenben kooperáltunk a pincérrel (ő is velünk), ezt is megbeszélhettük volna.

Egyébként a főételek mennyisége alulról súrolta az elfogadhatót. Helyesbítek: nem súrolta.

A roston sült csirkemell kellemesen szaftos – ízlett. A hozzá adott fűszeres, pirított gomba ideális állagú, de fantáziátlanul fűszerezett, és épp csak annyi szerepelt a tányéron, hogy meg lehessen különböztetni egy másik roston-hústól.

Tejfölös uborkasaláta. Tudom, hogy sok helyen így tálalják - gondolom - az egyszerűség kedvéért. Mármint úgy, hogy az ecetes tesó tetejére biggyesztenek egy kanál tejfölt. Hát, nem tudom. Anyukám külön készíti, a tejfölös ubisali nem tocsog ecetes lében. Szerintem úgy jobb. A paradicsomsaláta frissen vágott lilahagymával - nyert.

Ugye mindenki tudja, milyen egy túrós derelye? Képzeljétek, nem csak olyan. A Vagonban nem főzik, hanem bő olajban sütik, és mézes tejföllel kínálják. Mennyei!

Remélem, legközelebb már a nyári étlappal találkozunk! És megígérjük, hogy több széket nem törünk! (Egy másodperccel indulás előtt, a szék, amin Fáni ült, gondolt egyet, és rokkantnyugdíjba ment.)

Költségek: egy korsó sör, egy főétel + köret (külön!), egy leves vagy desszert, saláta = kb. 3.500 Ft. (szolid borravalóval).

2005. május 1. első-uniós-évfordulós-felvonulós-anyák napjás

Komatál-díj: Túrós derelye

szóval nem csak zabálni kell, de beszélni is róla utána! :-)

Legutóbb anda szerkesztette (2005.05.26. | 14:36), összesen 4 alkalommal
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
anda
HozzászólásElküldve: 2005.05.22. | 13:40  Hozzászólás, az előzmény idézésével
kardhal
kardhal

Fontos információ, tegyük hát közzé, hogy nem azért járunk ide, mert annyira szeretnénk a helyet, hanem mert ott van a Vérmező szélén, nagyon közel a petanque helyszínéhez. Tehát lustaságból, praktikumból, egyszerűségből. Mellette szól a csapolt Carlsberg, ami önmagában is jó dolog, de a felsőgagyi nyaralás - és ezzel együtt a közös petanque - kiemelt táplálékforrásaként ez a sör emblematikus a társaság számára, így amikor első alkalommal gyűltünk itt össze játszani, ez a felfedezés a lét organikus és koherens envalóságának felfényléseként megerősített minket abban, hogy helyesen cselekszünk.

Visszatérve mindkét lábbal a földre: a bazsalikomos-mandulás levessel nem is lett volna nagy baj, ha így szerepel az étlapon. Ott azonban a "bazsalikomos mandula leves" elnevezés olvasható, ami totális átverés, és ezen az sem segített, hogy rendelés előtt informálódhattunk a termék paramétereiről. Az étlap alapján - és persze a mandula, mint termény ismeretében - nem hiszem, hogy bármi egyébre lehetne gondolni, mint krémlevesre (bazsalikommal fűszerezve), ami roppant izgalmasan hangzik, érthetően rámozdul az ember, még akkor is, amikor rákérdezés után kiderül, hogy semmiképp sem az. A kulináris fantázia nem nyugszik, és az agy tovább pörög, megpróbál még kihozni valamit a helyzetből, majd ennek következtében úgy dönt, hogy adjunk egy esélyt a nevezett tételnek, hisz az mindenkinek jár.

Az elfogyasztás után annyiban maradhatunk, hogy a helyes megszólítás a "bazsalikomos, mandulás palacsinta leves" lenne, annak jó, de egyébként semmi különös. A friss bazsalikom zsenialitása valahogy nem tör felszínre, a manduladarabkák jelen vannak ugyan, de szinte csak dekorációs funkcióval bírnak, a palacsintatészta meg nem kifejezetten egy ízlelőbimbó-elkápráztató jelenség, és ezek így egyben nem akarnak összeállni egy konyhaművészeti alkotássá.

A mennyiségről annyit, hogy engem éppen az tud baromira zavarni, amikor esélyem sincs a felszolgált térfogat feldolgozására. Itt erről nem volt szó, az átlagos(an eltúlzott) adagoknál kevesebb volt a tányérokon, pontosan az a porció, amelynek elfogyasztása után józan elégedettség uralkodik el az emberen, és pár perc után már a desszerten gondolkozik.

Legutóbb anda szerkesztette (2005.05.23. | 08:31), összesen 1 alkalommal
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
kata
HozzászólásElküldve: 2005.05.22. | 21:48  Hozzászólás, az előzmény idézésével
valaki
valaki

Elégedett vagyok Macek beszámolójával, élvezetes s valóban így történt.
De ide kívánkozik még a kedves-cserfes pincérsrác neve.
A nyomtatott számlán fedezhető fel, pontosan így "felszolgáló:Tibcsi".
A csávó ismeretében mindenképpen meg kell említeni. Egyébként is jó gyerek.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kata
HozzászólásElküldve: 2005.05.22. | 22:47  Hozzászólás, az előzmény idézésével
valaki
valaki

anda írta:
Mellette szól a csapolt Karlsberg, ...

Legyen Carlsberg, bocs.
Egyébiránt fáni vagyok, de itthon nem tudok belépni (hosszú...), kata meg automatikusan belépődik (hogy úgymondjam) Very Happy
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   

Új téma nyitása   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.
Időzóna: (GMT +1 óra)

Következő téma
Előző téma
1 / 1 oldal
Tartalomjegyzék / szerintem

Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban