Szerző |
Üzenet |
< / utazgat / Pécsi szülinap |
|
Elküldve:
2007.04.9. | 13:40
|
|
|
|
Tamás, üdvözöllek innen Budapestről papírkutya mivoltod alkalmából.
Anda, azt hittem hogy a kisgazdámat nem lehet überelni. Erre itt ez a kardlap. A "kispolgárom"-ban még lett volna logika. Csak hogy fikázzak már egyet és így lépegessek a papírkutya felé. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.04.10. | 09:40
|
|
|
|
A változatosság állítólag gyönyörű dolog, ezért is gondoltam valami új nevet adni húsvét ünnepe alkalmából. A "kardlapozás" rám ragasztott dolog, a Kata csinálta. A "kisgazdám" egyrészt kissé feudális, másrészt Torgyán polgártárs miatt a hányás utóízét hordozza. Ha már úgy alakult, hogy én vagyok a rendszer gazdája, akkor kívántam volna ezt a faktumot belefoglalni a rang megnevezésébe (mert muszáj valahogy elnevezni, ez megkerülhetetlen). A "kisgazdám" bájos dolognak tűnt, az előzőekben említetteken kívül magába foglalja a virágos réten aranyszőrű bárányt cirógató kedves arcú legény metaforizmáját is (aki mindig szeretni szerettem volna, haha).
Fikázni mindig lehet, nem kell ahhoz semmiféle indok, de viszont kell magyarázat, ha erre igény mutatkozik. Márpedig én most itt nem értem, hogy mi lenne a "kispolgár"-ban a logika.
Mesélj hát, kómám! |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.04.10. | 10:18
|
|
|
|
éljen a megkerült golyóbis!
tényleg, hol kószált?
akkor remélem megvan a hálózsákom is, a naaagy csabázós rohanásban ottfelejtődött szegény az emeleten |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.04.10. | 10:49
|
|
|
|
Viktor! A hálózsákot is megtaláltam, de azt hittem, hogy az enyém, mert nekem is pont ilyen van.
A golóbis a kis diófa tövében trónolt az ibolyák alatt.  |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.04.10. | 10:52
|
|
|
|
a zsákját gondosan elraktam és hazahoztam... egyébként lehet, hogy a tiéd jobb - ez balcipzáros
de a lényeg:
a) kéretik lezsírozni, elásni, majd megyek értük valamikor vagy
b) egy fővárosi látogatás alkalmával esetleg megragadni és elhozni - utóbbiér külön hálás lennék  |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.04.10. | 16:43
|
|
|
|
Ez a kardlap olyan Horthysta ízű, így kiragadva eredeti -végtelenül szellemes- kontextusából. (S eddigi, már valljuk be kissé unalmas imidzsedet görgeti tovább: Anda a beszólós, cikizős, éles...)
És ha inkább "kardhal" lenne, ha már? |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.04.11. | 09:32
|
|
|
|
Nyilván Te sem véletlenül írtad a "kisdedeket is megkardlapozza" szóhalmazt annak idején, hanem azért, mert nagyjából így gondolod (meg persze kedvesen viccelődsz is, mert olyan vagy). És hát ez nem szerep, hogy levegyem, mint valami kabát, pusztán azért, mert unalmas. Vagyis oda lyukadnék ki, hogy minden valószínűség szerint ilyen vagyok, amilyennek látszom, tehát ha valami ezt a benyomást erősíti, az jól teszi, mert az ellenkezője becsapás lenne, meg talán el sem hinné senki.
De mindettől függetlenül (vagy mindezért?) a kardhal tetszik, meg van véve.
a kadhal szép, a kardhal erős. nagyot ugrik, és aztán ügyesen visszaesik. a film is jó volt, ami ezen a címen futott. a kardhalat meg is lehet enni, csak előtte le kell venni a kardját. |
Legutóbb anda szerkesztette (2007.04.12. | 20:34), összesen 1 alkalommal |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.04.11. | 16:45
|
|
|
|
...és kulturális ajánlónk: E. Hemingway Nobel díjas (s egyben szívszorító) regényében is kardhalllal vívja élet-halál harcát az Öreg Halász. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.04.11. | 16:47
|
|
|
|
.,...és "kardhal" helyett "kardal" - finoman utalva a Bárdos vérvonalra?
Az nem lenne-e még ennél is jobb? |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.04.15. | 22:01
|
|