vissza!
fej1  

spacer
háló!
szerintem
utazgat!
játszani!
halló!

Szerző Üzenet
< / szerintem / Újdonságok a fórumban
anda
HozzászólásElküldve: 2007.01.30. | 11:56  Hozzászólás, az előzmény idézésével
kardhal
kardhal

Mostantól itt jelzem, ha beüzemelek valami MOD-ot a fórumban. Ezek olyan apró kiegészítések (módosítások = modifications = mod), amelyek nem részei a hivatalos csomagnak, de valaki megcsinálta, mert szüksége volt az adott funkcióra, és ha már kész lett, hát odaadja ingyen (mint ahogy az egész fórum is ingyenes cucc). Hamar kialakult az ezekkel foglalkozó gyűjteményes oldal, így ha igény mutatkozik, akkor az ember megnézi az ottani katalógusban, van-e. Természetesen minden MOD-hoz maximálisan részletes leírás is tartozik, tehát többnyire nem nagy kunszt alkalmazni.

Mivel általában kis dolgokról van szó, a megszokásból motozó látogató esetleg észre sem veszi, hogy ott az új funkció, ugyanakkor hasznos, vagy érdekes dolgok ezek, tehát jó tudni róluk (meg persze azért is, mert ha nem tud róla senki, akkor minek dolgoztam vele). Minden MOD-ra azzal a sorszámmal (azonosítóval) fogok hivatkozni, amellyel az említett adatbázisban megtalálható, tehát ha valakinek kérdése van, akkor ezzel egyértelművé tudja tenni, miről is beszél.

Több ilyen is lesz még a későbbiekben, és persze meg is lehet fogalmazni kéréseket, ha valakinek vágya van. De én csak felkutatást tudok végezni a meglévők között, ha ott nincs, akkor itt sem lesz, valószínűleg.

Legutóbb anda szerkesztette (2007.02.5. | 07:28), összesen 3 alkalommal
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
anda
HozzászólásElküldve: 2007.01.30. | 12:16  Hozzászólás, az előzmény idézésével
kardhal
kardhal

MOD 2508

Valamely fórumtéma, vagy topiktéma hozzászólásainak száma egy kattintható link lett, ahol megtekinthető, hogy ki, és hány beszólást eszközölt az adott szegmentumban.

A számra kattinva jön egy kis ablak, melyben látható, hogy ki szólt hozzá, és hányszor az adott fórum/topiktémához. Alul pedig egy link (ablak becsuk, fórum/topik megnyit), melyre kattintva a kis ablak becsukódik, a nagy ablak meg továbblép az adott fórumba/topikba.

(a fenti kép firefox böngésző ablaka, neked talán más van, és ezért máshogy is néz ki, de nem ez a lényeg)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
anda
HozzászólásElküldve: 2007.01.30. | 12:18  Hozzászólás, az előzmény idézésével
kardhal
kardhal

MOD 2592

A topik címe mellett látható lett, hogy melyikünk kezdte az adott témát. Eddig ugye ez ismeretlen volt (a fórum ezen szintjéről nézve), és csak az volt tudható, hogy hány hozzászólás érkezett (Válaszok), hányszor nézték meg a témát (Megtekintve), és ki, és mikor volt a legutolsó hozzászóló (Legutolsó üzenet). Most már azt is tudjuk, ki kezdte, ki a felelős Smile ("(kezdte: xxxxx)")

Legutóbb anda szerkesztette (2007.02.5. | 07:30), összesen 1 alkalommal
Vissza az elejére
anda
HozzászólásElküldve: 2007.01.30. | 12:19  Hozzászólás, az előzmény idézésével
kardhal
kardhal

MOD 1854

A minden hozzászóláskor a felhasználó fényképe alatti adatsorban megjelenő "Hozzászólások: xx" egy link lett, melyre kattintva az adott tag összes hozzászólása válik láthatóvá. Ez eddig csak a júzer profiljának oldaláról volt elérhető, most már innen is.

Vissza az elejére
anda
HozzászólásElküldve: 2007.01.30. | 12:19  Hozzászólás, az előzmény idézésével
kardhal
kardhal

MOD 1945

A felhasználói adatokat közlő profil oldalon is megjelenik a rang képe (a kis fehér keretes téglalap a növekvő piros csíkkal). Ez eddig csak az egyes hozzászólások melletti adatblokkban volt látható, a profil oldal mindössze a rang megnevezését közölte, grafikus megtámogatás nélkül.

Legutóbb anda szerkesztette (2007.04.1. | 12:16), összesen 1 alkalommal
Vissza az elejére
anda
HozzászólásElküldve: 2007.02.6. | 18:12  Hozzászólás, az előzmény idézésével
kardhal
kardhal

MOD 388

A rangkórság lépcsőzetes listája a fórum tetején lévő menüből is elérhető mostantól (eddig csak a VAK 10. pontja beszélt erről a fantasztikumról). A 'Taglista' menüpont után ott a kattintható link, amely elvezet egy oldalra, ahol táblázatba foglalva látszanak az elérhető rangok és az azokhoz szükséges minimális hozzászólásszámok.

Vissza az elejére
anda
HozzászólásElküldve: 2007.02.6. | 18:27  Hozzászólás, az előzmény idézésével
kardhal
kardhal

MOD 3558

Mostantól beépült a hozzászóló felületbe az ingyenes imageshack.us szolgáltatás, a szövegírós ablak alá, és így bárki bármiféle hozzászólásához képet is adhat a többieknek. A fórum egyébként nem tartalmaz ilyen funkciót, de hát éppen erről szól egy MOD.

Ez azért messze nem automatikus, csak annyit segít, hogy nem kézzel indítod külön ablakban az említett oldalt, hanem itt kattintasz, de aztán az érkező ablakból neked kell kivenni a kép URLjét, és berakni ide, ha meg szeretnéd osztani másokkal is. Ezen lépések egyszerűek, de némi alapismeretet azért igényelnek (miazhogy URL, honnan tudjam én azt, pakker! :-)).

De ez is több, mint a semmi, legfeljebb majd nem használjátok, kis buták. Mert ugye ez arra jó, hogy nem kell nekem elküldeni a képet, amit én szerkesztek bele utólag más hozzászólásába, hanem mindenki maga (ha tudja, ha képes). Azt mondjuk majd megtehetem, hogy ha látom az ilyen postát, akkor leszedem a képet az imageshack oldaláról, felteszem itt lokálisan, majd átírom a hozzászólásban a linket, hogy ne függjünk senkitől. Akkor is megvan az az előny, hogy a hozzászólás azonnal teljes, ott van benne a kép, nem kell arra várni, amíg én megkapom az emailhez csatolt fotót, és időt tudok szakítani arra, hogy az adott hozzászólást adminisztrátorként szerkesztve hozzátegyem a képet.

[/u]
Vissza az elejére
anda
HozzászólásElküldve: 2019.11.24. | 20:15  Hozzászólás, az előzmény idézésével
kardhal
kardhal

Ez nem újdonság, de nem érdemes neki külön témát indítani, és innen nem is lóg ki olyan nagyon.

A Dugó mondta tegnap, jó lenne, ha a legfrissebb hozzászólások lennének elöl egy-egy témában. Megnéztem: nincs ilyen rendszerbeállítás, így erről nem indítok szavazást.

Olyan lehetőség viszont van, hogy egy belépés idejére egy adott téma fordítva listázzon. Ezt az oldal alján lehet beállítani:

Nyilván az automatizmus lenne jó (2019 van, helló!), de hátha ez is megfelel. Ingyen adom!
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához
Időzóna: (GMT +1 óra)

Következő téma
Előző téma
1 / 1 oldal
Tartalomjegyzék / szerintem

Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban