|
Szerző |
Üzenet |
< / szerintem / predesztinált inaktivitás, vagy misztérikus inercia? |
|
Elküldve:
2005.10.18. | 10:09
|
|
|
|
nos, ezzel a beszámolómhoz fűzött megjegyzéseddel (azaz hozzászólásoddal) pompásan f é n y l ő s e l l ő k é n t emelkedel ki a habokból, és fennen lángoló dicsőséges kerubként szárnyalsz mennyei magasságokba, oda fel a csaba mellé (aki már csinált ilyet). alattatok nyomorult portengerként kavarog a tagság maradéka, és keservesen néz fel rátok, pedig semmiféle ördöngősségre nincs ugyebár szükségük, csak pár jó szó előállítására.
csupán lehelletnyit von le tetted értékéből az, hogy pár napja hosszasan beszélgettünk erről a témáról, mármint arról (többiek, figyelem!), hogy egyrészt kezdem kicsit unni a saját hozzászólásaim dominanciáját, másrészt (és ez persze összefügg az előzővel) zavar, hogy bárki (külső szemlélő) azt hiheti, ez itt csak az én elsöprő erejű önkifejezési kényszerem materializálódási felülete.
pedig nem.
az egész weboldal nem az én ötletem volt, és bár nekem is megtetszett, és szívesen csináltam meg, sokkal nagyobb életre számítottam. ezt persze nem lehet erőltetni, és ha jól belegondolok, akkor a tervezgetés fázisában is soványka volt az érdeklődés, a témával kapcsolatos megbeszélések csak pár embert hoztak tűzbe, és a jelenlegi aktivitás nagyjából annak megfelelő. titkon mégis azt reméltem az elején, hogy majd beindul valahogy ez az egész, meg hát volt néhány olyan igéret is, amiből kurvára nem lett semmi (neveket most nem mondanék). most már nem táplálok különösebb reményeket, nem is akarok senkit noszogatni, lökdösődni és büntetni (bár ez azért tetszene, csak nem tudom, hogyan csinálhatnám ;-) de ettől persze még nyugodtan megpróbálhattok feltörni az elején említett személyek szintjére, szerencsétlen porbafingó egysejtű szörnyetegek (lásd még: "szevasztok parasztok" by kata)! :-) :-)
csak annyit még, hogy lévén elég sok időm megy el a koomam.hu birizgálásával (nem halálosan sok, és ha nem jut rá, akkor nem erőltetem minden áron, tehát azért nem muszáj sajnálni, végül is szeretem csinálni), legalább valami minimális erőkifejtést valósítsatok meg, mondjuk tekintettel lévén azokra, akik maguktól is megteszik. gondolok itt például arra a körlevelemre, melyben személyes adatokat kértem (születési param, foglalkozás, testmagasság és testsúly), és amire öten még (több hónap alatt sem) nem válaszoltak. pedig itt nincs min gondolkodni, tökölni, nem létezik semmiféle elfogadható ok a válaszadást halogatni, az emailt félretenni későbbi megválaszolásra, mert max. 10 másodperc és kész. nem zárhatom ki teljes bizonyossággal ugyanakkor, hogy az öt ember meg sem kapta a levelet, bár ha a többiek igen, akkor valószínűleg mégis, tehát ismét csak nem akarok rettentő vadul rugdalkozni, hanem inkább mindjárt kiköpök újra egy körlevelet a témában (amire persze csak az válaszoljon, aki még nem, és ha ez nem egyértelmű [mármint, hogy ki mi], akkor tessenek megnézni itt
köszönöm, hogy elmondhattam. |
Legutóbb anda szerkesztette (2005.12.5. | 22:37), összesen 4 alkalommal |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005.10.18. | 13:08
|
|
|
|
Ez mit keres az utazgat fórumban? Azzal együtt, hogy az oldalon valahol feltétlenül helye van . Én egyébként csak 4 renegátot számoltam össze  |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005.10.18. | 13:33
|
|
|
|
csaba írta: |
Ez mit keres az utazgat fórumban?
|
tudom én, hogy most csak revansot veszel, és azért szivatsz, de akkor is megválaszolom: ez a fenti kiömlés egy rövid utazás az én agyamban, külön topikot viszont nem ér, tehát (mondjuk) itt a helye.
Azzal együtt, hogy az oldalon valahol feltétlenül helye van
|
leginkább a 'szerintem' rovatban, de ez a hozzászólás indukálta, ezért megbújik itt, mert egyébként meg nem/sem szólna hozzá senki, tehát kár lenne neki saját fiókot pazarolni.
Én egyébként csak 4 renegátot számoltam össze
|
ez azért van, mert lassú reagálású hadtest vagy, szemben az urayval, aki villámgyorsan elküldte a hiányzó adatokat, és így ő most már rendben van. maradt még négy. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005.10.18. | 13:41
|
|
|
|
anda írta: |
ez azért van, mert lassú reagálású hadtest vagy, szemben az urayval, aki villámgyorsan elküldte a hiányzó adatokat, és így ő most már rendben van. maradt még négy.
|
Látod, baze, csak meg kell fenyegetni a hitványait |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005.10.18. | 13:43
|
|
|
|
Hogy kell ilyen jó kis bekeretezett dőlt, azaz kurzív(ugye-ugye, a jobboldal itt is beköszön) szöveget másolni. Szívatni meg csak akkor szoktam, amikor lehet  |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005.10.18. | 13:52
|
|
|
|
vagy eleve az 'idézet' gombra bökéssel indukálod a választ (és akkor a teljes szöveg bekerül ebbe a kérdéses keretbe, dőlt betűkkel), vagy a hozzászólásod írásakor a 'quote' funkciót használod (ez a negyedik abban a sorban, ahol a 'b' [bold], 'i' [italic] és 'u' [underline] formázási lehetőségek figyelnek [valamint még több egyéb is]) tetszőleges szavakra, sorokra.
ezügyben egyébként próbálkozni kell, erre van egy külön alegység (a 'próba' nevű), ami tényleg azért lett létrehozva, hogy barátkozni lehessen a fórummal, és annak minden kis dolgaival.
ps.: a te fenti kisérletedet kijavítottam, most már az is olyan szép. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005.10.18. | 16:30
|
|
|
|
Anda!
Ami a beszámolóidhoz történő hozzászólásokat, pontosabban azok hiányát illeti, ezek a beszámolók nagyon jól megírt, kerek, egész történetek. Ha elolvassa az ember, nem feltétlenül akar hozzátenni bármit is, nem pusztán lustaságból, hanem csak azért, mert mi a túrót írjon, nagyjából ő is ezt írta volna. Annyi sok esemény nem zsúfolódik össze egy –egy kómám esemény alkalmával, hogy egymás szavába vágva kellene feleleveníteni. (ez nem kritika..) Saját személyes élménykéiről, benyomásairól írhatna az ember, de az meg nem egyértelmű, kell –e, illik –e az ide, vagy maradjanak a beszámolók tárgyilagosak. (Viszont az egyértelműen jó megoldásnak látszik, hogy egyes eseményeket kihagysz, mint például Kata libamája, amire az érintettnek muszáj reagálnia.)
Amikor Katával ketten írtok egymásnak mindenféle érdekes dolgokat, ahhoz sincs mint hozzátenni, az ember úgy olvassa, mint a Hacsek és Sajót, és jót derül rajta.
Amikor azonban valódi kérdés merül fel, (lásd: Dugóék autóvásárlási tervei) akkor igenis több ember hozzászólt, értékes gondolatokkal.
Aki még nem küldte el az adatait, azok számára nincs mentség, hulljon porba a fejük, vagy öntsünk forró ólmot a fülükbe.
Szóval, én nem látom annyira tragikusnak a helyzetet. Arról persze volt már többször szó, hogy ne mindig Te írd a beszámolókat, de aztán mégis. Ezen a dolgon tényleg változtatni kell, úgyhogy a következő kómám eseményről én vállalom a beszámolót, és ha nem teljesítem, legyen meg méltó büntetésem (lásd: előző pont) |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005.10.19. | 08:40
|
|
|
|
szofi írta: |
... ezek a beszámolók nagyon jól megírt, kerek, egész történetek.
|
de miért mindig (majdnem mindig) én vagyok a szerző?
... mert mi a túrót írjon, nagyjából ő is ezt írta volna.
|
ezt nem hiszem. nem vagyunk egyformák, és különbözőségünkből adódóan egy-egy esemény kapcsán mások az élményeink, nem ugyanaz fontos, satöbbi.
Annyi sok esemény nem zsúfolódik össze egy–egy kómám esemény alkalmával, hogy egymás szavába vágva kellene feleleveníteni. (ez nem kritika..)
|
eszembe sem jutott, hogy nem egyértelmű: a személyes élmények, és az ebből esetlegesen fakadó gondolatok lennének fontosak, nem maguk az események, amelyekből alkalmanként valóban kevés van, hisz elég ügyesek vagyunk abban, hogy egy teljes napot elszarakodjunk
Saját személyes élménykéiről, benyomásairól írhatna az ember, de az meg nem egyértelmű, kell–e, illik–e az ide, vagy maradjanak a beszámolók tárgyilagosak.
|
na, itt is vagyunk! erről kellene írni, természetesen. ha az eredeti szerző minden faktumot rögzített, akkor azon a téren nincs mit hozzátenni, de még ha volna is kimaradt pillanat, akkor is szubjektívum lenne az érdekes. és ha lennének ilyenek, rögtön kiderülne, hogy ez egy közösségi oldal, amely közösséget ráadásul nem fabábuk, vagy homokzsákok alkotnak, hanem
(Viszont az egyértelműen jó megoldásnak látszik, hogy egyes eseményeket kihagysz, mint például Kata libamája, amire az érintettnek muszáj reagálnia.)
|
a hivatkozott eset teljesen véletlen volt, bár az ötlet elméletileg jónak tűnik (lehet, hogy majd alkalmazom a beszámolókat többnyire pár perc alatt írom meg, és alapvetően a képanyag alapján, egyrészt mert úgy könnyebb (a fotók hívják elő az emlékeket), másrészt valamennyire talán azért, mert ez az egész weboldal az online fotóalbumomból született, ahol annak idjén csak a képek voltak.
Amikor Katával ketten írtok egymásnak mindenféle érdekes dolgokat, ahhoz sincs mint hozzátenni, az ember úgy olvassa, mint a Hacsek és Sajót, és jót derül rajta.
|
de a kata nem nekem írja a híreket, és többnyire nem is rólam. tehát például amikor hírügynöksége azt jelenti, hogy uray pajtás részt vett a kinizsi-túrán, vagy hogy a dugó megjárta a déli tengereket, akkor ott az ember (mondjuk én) erősen várja a folytatást, mégpedig az érintettek (említettek) részéről. nem regényt, de azért valamit. van persze olyan, hogy valakinek semmi ideje nincs ilyesmire, meg nem is tud írni, de hogy mindenki? szóval a kettőnk párbeszéde mellékszál, nem ahhoz kellene hozzászólni.
Szóval, én nem látom annyira tragikusnak a helyzetet.
|
tragédia hangulatát én sem szándékoztam kelteni, bocsánat, ha az lett belőle. te persze mindenképpen máshogy látod, mint én, aki teljesen máshogy látja, mint bárki más, lévén dolgozik vele.
Arról persze volt már többször szó, hogy ne mindig Te írd a beszámolókat, de aztán mégis. Ezen a dolgon tényleg változtatni kell, úgyhogy a következő kómám eseményről én vállalom a beszámolót
|
ne várjunk a következőre, legyen a feladat a legutóbbi, hiszen te is ott voltál. sőt, választhatsz is: lecsóparty, vagy pécs, hisz az előbbiről is csak pár sor van az ilditől, hátha lehet többet is. de ha nem, akkor felőlem arról elég annyi is, viszont a pécsi túra még feldolgozatlan, ott teljesen szabad a pálya. persze nem kellene sokáig húzni a dolgot, mert ha én meg tudom írni 5 perc alatt, akkor pár nap mindenkinek elég lehet (gondolom). nos? |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005.10.19. | 12:19
|
|
|
|
a következő kómám eseményről én vállalom a beszámolót, és ha nem teljesítem, legyen meg méltó büntetésem (lásd: előző pont)
|
Nem jó ez így, nem kéne vállalásokat tenni sem beszámoló írására, sem semmi ilyesmire. Lesz, ha íródik - sőt remények szerint több is, mert bárki, aki részt vett bárhol, képernyőre veti, hogy milyen is volt neki -, ha meg senki, akkor nem lesz. Ne legyen ez kényszeres, mert majd aztán lehet számolgatni, hogy éppen ki frusztrálódjon a beszám.írás miatt, sőt, ha nincs kedve, majd jól meg sem jelenik, ha éppen rá esne az ily módon kalkulált sor. Mert lesz ilyen sor, mivel ha most a Szofi vállalja, máskor meg más, aztán, aki már régen - esetleg még sose - írt, úgy gondolja, hogy már kéne, de nemigen akaródzik...  |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005.10.19. | 12:35
|
|
|
|
a kényszerítés az, amit nem kell tenni, de egy egészséges felnőtt ember elméletileg képes arra, hogy csak olyat vállaljon el, amit teljesíteni is tud. senkinek sem kötelező beszállni ebbe a dologba, én csak azt sírtam el, hogy másra számítottam, még akkor is, ha erre nem lett volna különösebb okom. egy kis noszogatás belefér (meg is teszem), de kényszerről nem beszélhetünk, és nem is akarunk. attól, hogy a szofi most vállalta egy beszámoló megírását, másnak nem kell jelentkeznie a következőre, és ha emiatt frusztráltan ül otthon a monitor előtt, akkor az az ő baja.
egyébként meg szégyent eddig is érezhetett volna bárki amiatt, hogy szinte csak én írok, a szofi szerepvállalásával csak csökken az én arányom, ergo csökkenhet a miattam (az én szereplésem és termelésem) miatt érzett belső féregrágás (bár attól viszont nőhet, hogy ezzel többen lettek azok, akik termelnek, tehát még kínosabb, ha valaki meg nem )
Lesz, ha íródik - sőt remények szerint több is
|
én valódi reményeket már nem táplálok, csak afféle "valamit-mégis-éreznem-kell-nem-vagyok-hűtőszekrény" jellegű dolog motoszkál időnként, és olyankor kicsit, és halkan felsírok
számolgatni végképp nem kell, mert ez nem verseny, és mert úgysem értek utol  |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|
|