|
Szerző |
Üzenet |
< / szerintem / mi számít koomam.hu eseménynek? |
|
Elküldve:
2005.05.25. | 18:40
|
|
|
|
mert ugyan annak idején én egy emailben úgy erőltettem be a thaiföldi képeket, hogy:
Idézet: |
ha valahol ketto, vagy annal tobb koma megjelenik (felteve, hogy az a ketto egymassal nem all hazas(elet)tarsi, testveri [najo, ilyen nincs is] kapcsolatban, vagy nem lakik egy lakasban, tehat valami miatt jott ossze, nem csak ugy [erted!?]), akkor az mar olyan esemeny, amelynek a kozosseg szamara hirerteke van, ennel fogva ertesiteni illik a tobbieket is
|
ezt azért valahogy túlzásnak érzem most, tehát konkrétan a thai utazás sem igazán ilyesmi, hiszen ott többségben voltak a "többiek". és mivel spórolni kell(ene) a tárhellyel, csak azt érdemes bevenni, ami valóban ide tartozik. valahogy talán ötvözni lehet a kettőt, mondjuk:
"ha kettő, vagy annál több csapattag megjelenik, és a társaságban többségbe is kerül, akkor az adott esemény..."
vagy mittudomén. hát ti? |
Legutóbb anda szerkesztette (2007.04.19. | 09:18), összesen 1 alkalommal |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005.05.25. | 19:31
|
|
|
|
Már csak azért is komolyan szabályozni kellene, mert például amikor elmegyünk vitorlásversenyezni családosan a Fánival,úgy kettőnél több kóma van, egymással nem élünk csak baráti életet, és még adott esetben többségben is lehetünk - a hajó személyzete, mint társaságon belül, mert öt személyes a csónak (ebből ugye egy a Fáni, egy meg én), mi meg heten lennénk ebben az esetben kómák. Nyilvánvalóan még számos ilyen konstelláció létrejöhet - például a Dugó, az Ildi meg a Smicu tarokkoznak a Bélával meg az Endrúval a Dugóék lakásában, vagy bárhol máshol  |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005.05.26. | 14:27
|
|
|
|
akkor mi lenne, ha úgy szűrnénk ki a megszokott tevékenységeket, hogy a minimális létszámot 5 főre emeljük, azaz két pár, plussz egy ember, aki nem tartozik az előző 4 ember által minimálisan alkotott két család egyikébe sem. az persze nem baj, ha az 5 ember mindegyike más-más alapegység (aka család) tagja (sőt, hiszen az sokkal kómámabb).
ezzel konkrétan kizárnánk a vitorlázásokat, és a tarokkozásokat (meg talán még egyéb "hagyományos" rendezvényeket). |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005.05.30. | 07:15
|
|
|
|
Nemtom,nemtom. Én örültem a thai (tájképek!) képeknek. Ha egy kóma el megy vhová, és szerinte érdemes arról élménybeszámolni, örülnék ha számolna. Csak vmennyire önorlátozna, és nem 238 képet rak fel, hanem 2-3-at kedvcsinálónak. Az nem lenne jó? Pl. Dugó volt most Tunéziában, és arról nemtom akar-e beszámolni, szerintem érdemes/érdekes lenne, pedig nem is volt komatikus esemény. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005.05.30. | 08:53
|
|
|
|
hát igen, ez is jogos. de ilyet ugye meg lehet tenni ingyenes tárhelyszolgáltatás(ok) segítségével is, akár. ugyanakkor ha valóban erősen redukált anyag tud lenni az eseményből, akkor semmi nem szólhat ellene, hogy ide felrakjuk. azonban esetleg nem a közösbe, hanem mondjuk a 'kapcsolatok/egyéni' szekcióba, ami azért is tetszene, mert egyébként nem igazán tudom, mi lenne ott a legtöbb embernél (pár konkrét téma van már). |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005.05.31. | 13:38
|
|
|
|
Szerintem az jó ötlet h. az egyénibe, ami nem kóma-túra. A tárhely-mérettel kapcsolatban (ld.szolgálati közlemény, 42-128 kép) meg talán azt meglehetne csinálni, h. ha már nagyon szűkösen állunk, a régebbi események sok képéből törlünk. Igaz, így dupla munka (Andrásnak). |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005.05.31. | 13:46
|
|
|
|
ezt a "később törlünk" dolgot bizony szívesen kihagynám, mert sajnos nem úgy van az, hogy simán csak kidobok pár képet, hanem akkor újra kell generálni az 'albumokat', lévén az oldalak egymásra mutatnak. ez persze azért elvégezhető feladat (hiszen robotikus segédszoftver csinálja helyettem, de nem teljes körűen, pár dolgot nekem kell kézzel beigazítanom), és ha nincs más, akkor folyamodni fogok.
azonban sokkal szimpatikusabb a megelőzés (ami csak átmeneti lehet, hisz valamikor mindenképp elfogy a rendelkezésünkre álló hely, ezt csak késleltetni tudjuk), ezért is küldtem ma friss szolgálati közleményt a témában (128/84/42 helyett csak 42, mindenkor, mostantól). |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005.05.31. | 14:46
|
|
|
|
Erre a tárhelyproblémára nem megoldás esetleg egy ingyenes tárhely? A miénken meg csak a link lenne... |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005.05.31. | 15:52
|
|
|
|
az ingyenes szolgáltatásokat lehetőleg kerülném, mert semmi garancia arra, hogy meddig működnek. több ilyen vállalkozás bebukott már, mert rosszul mérték fel a dolgot, és kiderült, hogy ezzel nem tudnak pénzt keresni.
az meg baromi kínos lenne, ha egyszer csak azt látnánk, hogy bizonyos oldalaink már nem működnek. ráadásul ekkor nem csak egy másik helyet kellene majd keresni, hanem minden helyen átjavítani a hivatkozásokat is.
én titokban abban bízom, hogy amikor megszorulunk, akkor kaphatok újabb 100mb-t baráti alapon (jelenleg ugye ennyi van, azaz most is 100mb, amiből eddig 26,5mb fogyott el, plussz valamennyit elvisz még a fórum adatbázisa, ami ugyan folyamatosan nő, de ez nem jelentős tétel*). de ha ingyen nem, akkor sem kerülne sokba, emlékeim szerint 2000ft/100mb/év értékről volt szó a kezdeti informálódás során.
na mindegy, ezzel azért rettentő sokat nem kell foglalkozni, majd meglátjuk, de az reális prevenciós lépésnek tűnt, hogy javasoljam a képanyag józan korlátozását.
*utánanéztem: most 550Kb az adatbázis mérete, szóval ezzel nem kell törődni. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2005.06.8. | 10:23
|
|
|
|
anda írta: |
ezt a "később törlünk" dolgot bizony szívesen kihagynám, mert sajnos nem úgy van az, hogy simán csak kidobok pár képet, hanem akkor újra kell generálni az 'albumokat', lévén az oldalak egymásra mutatnak.
|
na! most, hogy kezdem megkapni a fánitól, meg a csabától is a képeket, még inkább kizárom, hogy valaha is újrageneráljam a fotóalbumokat, lévén az első legyártás után én nem őrzöm meg az ő képeiket, hanem egyszerűen törlöm a nyersanyagot. azaz egy újragyártásnál ismét arra kellene kérnem őket, hogy megint válogassanak, és küldjenek, ez pedig - megtapasztalva az eddigieket, és bár elismerve a pozitív változásokat, mégis azt kell mondanom, hogy - igen húzós dolog lenne
tehát még1x, röviden: spóroljunk, már most. kemény kézzel, erősen válogassunk a képekből.
és akkor egyelőre, jobb híján, új javaslat beérkezéséig legyen az, hogy koomam.hu eseménynek az számít, ha azon a résztvevők az itteniek közül két pár, plussz egy ember, aki nem tartozik az előző 4 ember által minimálisan alkotott két család egyikébe sem. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|
|