|
Szerző |
Üzenet |
< / utazgat / beszámoló: 2008.06.20-22. Nagyvenyimben a Gáboréknál |
|
Elküldve:
2008.06.23. | 23:47
|
|
|
|
Így volt:
anda írta: |
Végre mozdultunk megint, mentünk ahova még soha, avattunk ezzel házat.
A Gábor megint új helyre költözött, de ezen már egy ideje nem lepődünk meg, őt tulajdonképpen erről ismerni meg. A lényeg persze az, hogy van kert, lehet benne vacsorálni, feküdni, véndiófa alatt árnyékban szuszogni. Péntek este munkanap utáni ernyedt üldögélés, majd másnap reggel rövid alvás után arra ébrednek egyesek, hogy elfelejtették megnyitni a sátrat, ezért már reggel hétkor 35 fok van benn. De nem számít, mert nagyjából kint is ugyanez fogad, ezért hideg dolgok ivása, vizezés, heverés jön.
Délután elmegyünk megnézni a közeli Duna hidat, ahol szintén süt a Nap, árnyék viszont egyáltalán nincs, csak a kosárfül tövében. Lemegyünk a partra is, ami teljesen kihalt puszta, csúf beton és kő. Este tüzet rakunk, faanyag van bőven, égjen ami éghető. A Csoboka röhögőgörcsöt kap, a friss Márkvártok ezzel szemben némán csillognak a gyertyafényben, majd hamar elfogynak (kösz, Tamás!).
Vasárnap a Borsó bábszínházat csinál, majd ebédelünk, aztán ki-ki nyugalomba, a Fáni meg villámgyorsan Pestre, mert kapott egy telefonhívást, hogy az elhagyott lakásban ömlik a víz a falból. Problémamegoldás után vissza, majd 18:00 körül indulás haza (Pécs, Budapest, autó, busz).
Ja, és találkoztunk még Nyúl Úrfival, de erről bővebben csak később.
|
Vagy nem így volt? |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2008.06.26. | 09:25
|
|
|
|
De igen!
Feltétlenül említést érdemel még Fruzsi fantasztikus eper- és málnalekvárja is, valamint Gábor sebesülése, melyet tűzrakás közben szerzett. Reméljük, már nem fáj a keze.
Izgalomban sem volt hiány, a zöld diók rémisztő koppanással hullottak a földre, és a sötétség beálltával titokzatos állatok motoztak a sufni környékén.
Ha a házigazdák kiheverték látogatásunkat, (gondolok itt a feketére változott, egykor fehér fürdőszobaszőnyegre, valamint az összelekvározódott székekre) szívesen megyünk újból.
És végül egy gyerekszáj- történet. Kérjük majd a helyére áttenni. Köszi!
Csoboka bemutatta a gyerekszobát. Az ágy fölött egy halvány rajz látszott. Azt mondta: És itt az ágy fölött a falra firkáltunk.
Igen, látom - mondom én- gyerekszobában nem olyan nagy baj a falra rajzolni.
Másnap vagy harmadnap megint mondja Csobi: Ezt itt mi firkáltuk a falra.
Én megint azt válaszoltam: Gyerekszobában nem olyan nagy baj a falra rajzolni.
Mire Csoboka felkiáltott: Hát te már semmi mást nem tudsz mondani! |
Legutóbb szofi szerkesztette (2008.06.26. | 09:31), összesen 1 alkalommal |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2008.06.26. | 17:15
|
|
|
|
A motozó állat szerintem egy csimasz volt. Vagy egy sün. Vagy görény. Másnap ugye találtunk a fűben egy döglődő legyet, talán az motozott a farakásban, amikor még jobb erőben volt. Új fürdőszobaszőnyeget viszünk, mint ahogy új hűtőszekrényt is . Gyerekszáj a helyén. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|
|