A szilveszterkor feláldozott
malac, bár nem volt egy óriás, mégis elképesztően sok táplálékot
erdeményezett, olyannyira, hogy az akkor jelenlévő huszonvalahány
ember messze nem volt képes mindent elfogyasztani, egyrészt.
Másrészt bizonyos árúfajtáknak érlelés kell, ugyebár. Így
aztán már akkor tudni lehetett, hogy valamikor újra össze
kell gyűlni, és megenni (elosztani) a maradékot. Volt, hogy
húsvét, de az nem jött össze, és végül március 19 lett a
nap, amikor megint együtt,
és a nagy húsok, kolbászok (+ kolbászkák ;-), hozzá némi
körítés, maradék borok, házi pálinkák, szevasztok.
Frissen főtt csülökre érkezni délután hatkor úgy, hogy nem
is ebédelt az ember, hát az valami nagyon fényes dolog. Uraynk
éppen reszelte a friss tormát, jó ember az, jókor, és jó
helyen. Aztán töltött dagadó, oldalas, ilyen-olyan pecsenyék
parázson grillezve, meg persze extra gazdag házi készítésű
csokoládétorták, hogy ne szomorkodjon az ember akkor sem,
amikor már elfogyott a hús.
A végén meg felkerült a garázsból a kolbászsereg,
két teljes comb, és elképesztő matekozás, majd amatőr hentesverseny
vette kezdetét, melynek befejeztével mindenki megkapta a
saját pakkját, és mehetett boldogan, de akár ott is alhatott
(tökéletes szolgáltatás). |