vissza!
fej1  

spacer
háló!
szerintem
utazgat!
játszani!
halló!

Szerző Üzenet
< / szerintem / pénzügyek
anda
HozzászólásElküldve: 2007.10.31. | 11:30  Hozzászólás, az előzmény idézésével
kardhal
kardhal

Emberek!

Úgy alakult, hogy (eladtam egy lakást, és ezért) van hét millió forintom, amit nem elköltenék, hanem megfialtatnék (új lakást nem veszek). Kérek szépen tippeket, ötleteket arra nézvést, hogy mibe érdemes tenni a pénzt (párnahuzat, cipősdoboz nem érdekel, ne vicceljük el a dolgot, ez most komoly, ilyen is van)! Mivel egyéb megtakarításom nincs, nem szeretnék nagy kockázatú dolgokba beszállni. Nem az a cél, hogy pár éven belül multimilliomos legyek, hanem hogy a hozamot az életszínvonal valamelyes emelésére fordíthassam. Az álom az lenne tehát, hogy a tőke fekszik valahol, és abból havonta kijön a folyószámlára az aktuális haszon. Ha ez így irreális és nem megoldható, akkor mondjuk évente legyen lefölözés, és majd magam beosztom azt a havi fogyasztásba.

A lényeg azonban ott van, hogy mi legyen a befektetés formája! Abban esetleg benne vagyok, hogy a pénz kis része (mondjuk 20%) kockáztatós formába kerüljön, és esetleg ne termeljen hasznot (vagy termeljen őrülten sokat), de a nagyobb részt biztos szektorba kerüljön, és garantált legyen a hozam.

Van valakinek kipróbált, esetleg jelenleg is aktív ilyesmije? Vagy nincs, de van viszont megalapozott, szakértő tanácsa? Én magam laikus, és alapvetően tájékozatlan, de az mondjuk azért megvan, hogy pl. az állampapír biztos, de nem jelentős hozammal, míg a mozambiki smaragdbányák nagyot tudnak szólni, de minimum 50%, hogy bebukom.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
viktor
HozzászólásElküldve: 2007.10.31. | 11:56  Hozzászólás, az előzmény idézésével
valaki
valaki

akkor én okoskodnék egy kicsit (megtakarításaim közel fele még bankszámlán, másik fele magyar részvényekben van, tőzsdés kolléga ügyesen kezeli)
tisztán elvi síkon szét kéne szórni különböző profilú alapokba - állampapír, ingatlan, magyar részvény, külföldi részvény is legyen benne, a súlyozás nyilván attól függ, mekkora kockázatot szeretnél

viszont ha felélnéd a hozamot, szerintem fontos, hogy a csak a reálhozamot (azaz az infláción felülit) piszkáld, egyéb esetben reálértékben csökken a vagyonod
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
gyöngy
HozzászólásElküldve: 2007.10.31. | 13:15  Hozzászólás, az előzmény idézésével
valaki
valaki

Hasonló cipőben járok(jártam) én is. Én egy Axa életbiztosításnak álcázott cuccon gondolkodtam ami 10 millából 10 év alatt (az értékesítő szerint) minimum 34 millát csinál úgy hogy én kiveszek havi 50 ezret (nem magamnak, hanem a nagyanyám 50 ezres nyugdíjának kiegészítésére). De mégis lakásvásárlásra kellett adnom a fejem mert ez az örökség még fiktív (nagyanyám él), és nem akart belemenni a család ilyen "bizonytalan marhaságokba". Én meg, lévén nem vagyok szakember, nem is próbáltam őket meggyőzni az ellenkezőjéről.

Anda, szerintem legyél day-trader! Akkor folyamatosan lehet realizálni a hozamot Laughing Laughing
Vissza az elejére
viktor
HozzászólásElküldve: 2007.10.31. | 13:18  Hozzászólás, az előzmény idézésével
valaki
valaki

a legegyszerűbb dolog, amire az ilyen hozamígéreteknél oda kell figyelni, hogy a magas hozam magas kockázattal jár

ha ad rá hozam- és tőkegaranciát, akkor OK a deal Smile
Vissza az elejére
gyöngy
HozzászólásElküldve: 2007.10.31. | 13:34  Hozzászólás, az előzmény idézésével
valaki
valaki

Ez nem olyan magas hozam, nettó 15 százalékkal kalkulált az értékesítő(mert bár nincs hozamadó tekintve hogy életbiztosítás, de vannak valamilyen költségek) akkor ez jön ki. Ennél az aelmúlt években mindig többet hozott nettóban is. Tőkegarancia van, hozamgarancia nincs. Annyit tudok még hogy bő egy hetes átfutással bármikor hozzáférhető a teljes összeg, hozammal együtt (mivel árfolyama van).
Vissza az elejére
viktor
HozzászólásElküldve: 2007.10.31. | 13:39  Hozzászólás, az előzmény idézésével
valaki
valaki

valóban, kamatos kamattal számítva az évi 15 százalék 10 év alatt több mint megháromszorozza az alaptőkét

ha tudják hozni az évi átlagos 15 százalékot - az azért nem kevés

kérdés még az, hogy csak a 10m-re vonatkozik a tőkegarancia, vagy évről-évre a hozam hozzáadódik-e és onnantól az lesz-e a tőke, amit már garantálnak
Vissza az elejére
gyöngy
HozzászólásElküldve: 2007.10.31. | 13:45  Hozzászólás, az előzmény idézésével
valaki
valaki

Még az jutott eszembe hogy talán azzal lehet minimalizálni a rizikót hogy ha hosszútávon is gondolkodik az ember, akkor is néhány év után ki kell venni belőle minél többet és másik hasonló kostrukcióba tenni, ezzel a kivett részre nézve újra indul a tőkegarancia, tehát a már hozamos részre is lesz tőkegaranciád. Hm. Vagy belebonyolódtam? Shocked
Vissza az elejére
gyöngy
HozzászólásElküldve: 2007.10.31. | 13:47  Hozzászólás, az előzmény idézésével
valaki
valaki

Idézet:
kérdés még az, hogy csak a 10m-re vonatkozik a...

Na ez az amit nem tudok.
Vissza az elejére
csaba
HozzászólásElküldve: 2007.10.31. | 14:56  Hozzászólás, az előzmény idézésével
valaki
valaki

esetleg szét lehet nézni az árupiacon is- nemrég a búza nagyot hozott (volna). Ambi erről részletesebben is be tudna számolni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
viktor
HozzászólásElküldve: 2007.10.31. | 15:09  Hozzászólás, az előzmény idézésével
valaki
valaki

nemrég beszéltem árupiaci traderekkel
mivel elég rizikós, a nagy tőkeáttét miatt komolyan is lehet bukni, pár millióval állítólag nem éri meg beszállni a biztonságra törekvő befektetőnek - aki viszont kockáztat, tény, hogy nagyot is kaszálhat (ehhez azért nem árt érteni, egy-egy bef.alapnál nem kell akkora szakértelem)
szóval az ember pár tízmilliós tételről beszélt - ekkora összegnél 1-2 milliós buktánál még nem szaladsz el, talán vissza tudod nyerni, kitartasz és csinálod tovább, de ha 7 millióból ugrik kettő, az már fáj...
egy cikk a búza és olajpiacról, és egy a kávéról.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   

Új téma nyitása   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.
Időzóna: (GMT +1 óra)

Következő téma
Előző téma
1 / 2 oldal
Ugrás az oldalra: 1, 2  Következő
Tartalomjegyzék / szerintem

Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban