Szerző |
Üzenet |
< / szerintem / kulinária |
|
Elküldve:
2007.10.3. | 11:31
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.10.3. | 12:32
|
|
|
|
Ahol is képesek leírni azt (október elején), hogy "... néhány hete az Indexszel együttműködésben elindult A bűvös szakács című blog.", miközben a nevezett blog első bejegyzése április végén született. Néhány hete, muhaha. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.10.3. | 12:38
|
|
|
|
Lényegesebb rész a cikkből:
Idézet: |
Ott van Pécsen a Susogó. A konyhafőnök, egy komlói fiatalember úgy döntött, szakács lesz, kiment Franciaországba, bekerült egy francia szakácsiskolába, sztázsolt több háromcsillagos étteremben. Most minden évben kijár, tanul. Mi történik? Bemennek az emberek az étterembe, végignézik az étlapot. Elégedetlenek. Hol van itt étel, kérdezik. Nincs mit rendelni. Mit szeretnének? Rántott húst. Szerencsére ezzel együtt a Susogó egyre sikeresebb.
|
Tamás! Erről mit tudni? Szerintem nem voltunk még ott, nekem ismeretlen a név. Legközelebb esetleg? |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.10.3. | 12:38
|
|
|
|
látom, megvan a lényeg ) |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.10.3. | 17:10
|
|
|
|
Idézet: |
Tamás! Erről mit tudni? Szerintem nem voltunk még ott, nekem ismeretlen a név. Legközelebb esetleg?
|
www.susogo.hu
Úgy 10-12 éve a Susogó nagyszerű kockás abroszos-sörözős-fröccsözős-kerthelységes kiskocsma volt, babgulyás-rántotthús típusú étlappal, szolíd árakkal. Egy időben jártunk oda ebédelni menüre. Aztán eléggé lepukkant a hely.
Pár éve bérli a jelenlegi üzemeltető, aki fejébe vette, hogy ha kell ha nem, itt francia éttermet fog csinálni. És lőn. Kissé furcsán hat az étterem ebben a környezetben, de ha rápillantotok a képekre, nem is csoda. Legalábbis szerintem. A tettyétől nincs messze, a hely hangulata a Tettye vendéglőéhez hasonlít, kissé ráerőltetett francia polgári bukéval.
A konyha nem rossz, ki kell próbálni. Az Őskajánhoz nem merném hasonlítani... |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.10.5. | 15:06
|
|
|
|
nem negyon érdemes kattintgatni, az eredmény a következő:
"A lap nem jeleníthető meg. ..." nem másolnám ide az egész oldalt, mindenki jól ismeri. lényeg, hogy ezen a linken semmi sem tudható meg a susogóról  |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.10.5. | 15:08
|
|
|
|
nédda, pont az internet hazai centrumában nem láccik a honlap?
innen jól látni - tegnap is, ma is  |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.10.5. | 15:11
|
|
|
|
de ha már kulinária... aszonta az agrárminiszter, hogy répacukor köll a borba
Gráf József : Magyarország fenn kívánja tartani a borászatban a répacukor használatát
Eger, 2007. október 5., péntek (MTI) - Magyarország, ellentétben az Európai Bizottság szándékaival, fenn kívánja tartani a borászatban a répacukor használatát - jelentette ki Gráf József csütörtökön Egerben.
Az alkoholfok javítását szolgáló répacukor betiltása jelentős versenyelőnyt hozna a déli tagállamok számára, ezért legalább 20 tagállam ellenzi a tervezett szabályozást - közölte a földművelési miniszter, amikor diplomata-szüreten vett részt a hevesi meggyszékhelyen.
A déli tagállamokban ugyanis a klimatikus viszonyok miatt legfeljebb mustsűrítmény használata szükséges az alkoholfok javításához, miközben például Magyarországon hagyományos eljárás a répacukor alkalmazása - tette hozzá.
A politikus a készülő uniós bortörvény kapcsán elmondta, hogy Magyarország fenn kívánja tartani a borászat támogatásának eddigi, éves szinten, mintegy 1,7 milliárd eurós mértékét.
Ugyanakkor a bizottsággal ellentétben úgynevezett nemzeti borítékokat alakítana ki. Vagyis azt szeretnék: ne központilag dőljön el, hogy az egyes tagállamok mennyit költhetnek, például szerkezet-átalakításra, vagy kivágásra, hanem maguk az érintettek dönthessenek erről a számukra lebontott keret terhére.
Az asztali borok tervezett, kötelező termőhelyi megjelölése nem jelent nehézséget a magyar borászat számára, hiszen a hazai termelők 99 százaléka eddig is élt ezzel a lehetőséggel - fűzte hozzá.
Az uniós jogszabály elfogadása az év végéig várható. A magyar tárgyalódelegáció folyamatos kapcsolatban áll a borászokkal, vagyis semmi olyat nem fogad el Magyarország, amihez nem kap szakmai mandátumot - szögezte le a miniszter.
Az idei szüretről szólva hangsúlyozta, hogy jó évjáratra és több mint 3 millió hektoliternyi újborra számítanak. Eladási gondok nem lehetnek, hiszen a belföldi piacon 2,3 - 2,4 millió hektoliter elfogy, a maradék 600-700 ezer hektoliter értékesítése pedig nem okozhat problémát - mondta Gráf József. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.10.5. | 15:31
|
|
|
|
Idézet: |
"A lap nem jeleníthető meg. ..."
|
A lap egy jónagy flash animáció, amitől nekem alapban herótom van az ilyen típusú honlapok esetében. Engedélyezni kell, ha le van tiltva. Vagy keresse fel rendszergazdáját...  |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.10.5. | 15:33
|
|
|
|
Idézet: |
Gráf József : Magyarország fenn kívánja tartani a borászatban a répacukor használatát
|
Jó magyar borba jó magyar répacukor! Mi ebben a gond???  |
|
|
|
|
|
 |
|