Szerző |
Üzenet |
< / szerintem / vakteszt: száraz vörösborok (2007.01.20.) |
|
Elküldve:
2007.05.22. | 13:36
|
|
|
|
Volt egyszer egy ilyen akció, nagyszerű volt mindenestül, mindenkistül. Remélem ez csak az első volt egy hosszú sorban. Elkészült az összegzés, ide meg jöhetnek a személyes kifejtések, ha még nem törlődtek a memóriából. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.05.22. | 20:47
|
|
|
|
Nem volt még egy 2-3 éves bozsolé a Viktor trezorjából, vagy rosszul emlékszem? |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.05.22. | 20:51
|
|
|
|
Annyiban sem jön össze a matek, hogy 8 borról szól az összegzés. ellenberger 10 értékelő van, s mint tudjuk, Smicu nem adott be bort, én viszont igen. Emlékezni persze nem emlékezem, hogy mit, de a lajstromozottak közül egyik sem az enyém. Hogy van ez? (A bozsolét nem vállalom el ) |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.05.22. | 22:12
|
|
|
|
a phalmi a bozsolé, sztmárton bora, mailben már idejében egyeztettük kardhal úrral |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.05.22. | 23:01
|
|
|
|
Na, azért ez elég óvatosan történt, a palack képét ugyanis jótékony homály fedi, a konspirációban pedig sikerült addig eljutni, hogy - mivel a szt. mártonból talán következtetni lehetett volna a bor bozsolé, vagy legalábbis néhány hétig életképes friss bor mivoltára - nemcsak eme tétel évjáratát fedte el kardhal elvtárs, hanem, hogy ne legyen feltűnő az aknamunka, minden kóstolnivalóét. ügyes, de nem eléggé , igaz, mint esetem is bizonyítja, célravezető.  |
Legutóbb csaba szerkesztette (2007.05.22. | 23:10), összesen 1 alkalommal |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.05.22. | 23:09
|
|
|
|
Mindazonáltal - félretéve a folyamatos arcoskodást - figyelemre méltó, hogy a Dugó annak idején kelt, a külföldi, ezen belül a dél-amerikai borokat sújtó rongáló megjegyzése milyen komoly utóhatással bír: mindössze egyetlen nem magyar vinkó került egyáltalán listára, de ott sem volt sok esélye, sőt, a „chilei” megjelölés, vagy kérdés erősen pejoratív értelemben hangzott el. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.05.23. | 07:49
|
|
|
|
Azonnal pontosításra is kényszerülök, valótlanul állítottam, hogy az összes szereplő bor évjáratát elsunnyantootta volna, ezzel szemben csak háromét - igaz, közöttük a jeles tételét is - fedi jótékony homály. Csak nem vettem észre a nagy lendületben  |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.05.23. | 11:20
|
|
|
|
csaba írta: |
Annyiban sem jön össze a matek, hogy 8 borról szól az összegzés. ellenberger 10 értékelő van, s mint tudjuk, Smicu nem adott be bort, én viszont igen. Emlékezni persze nem emlékezem, hogy mit, de a lajstromozottak közül egyik sem az enyém. Hogy van ez?
|
Velem vitatkozol, bakker? Hát nálam vannak a papírok, nálad meg csak az a nagybuta tök fejed!
Abban minden értékelő lap egységes, hogy 8 tétel volt, és az is világosan derül ki, hogy tízen értékeltünk. Minden más bizonytalan, de egyben érdektelen is (tehát, hogy Te mire emlékszel, mit adtál be, stb.)
... a palack képét ugyanis jótékony homály fedi
|
Ennek semmi egyéb oka nincs, mint hogy nem sikerült róla képet lelnem az internet dzsungelében. Részben a bizonytalanság miatt (nem volt egyértelmű, hogy pontosan milyen bor is volt, majdnem mindenkinél más volt felírva ennek kapcsán), részben talán a pincészet is szégyenli. Szintén nem találtam semmit a jázminillatúról, de ez már tényleg nem meglepő. A Santiago meg csak saccolás, lévén elég gyakori karaktersor Chile vonatkozásában, és magát a palackot nem láttuk/láttam (ha a beszállító esetleg megtenné, hogy konfirmál/vagynem, az jó lenne).
valótlanul állítottam, hogy az összes szereplő bor évjáratát elsunnyantotta volna, ezzel szemben csak háromét
|
Ismét csak: ha van adatom, akkor felhasználom, ha nincs, akkor nem. Eredetileg biztos mindegyik üvegen szerepelt évszám is, de a most hiányzóaknál ez nem lett bediktálva. A Pannonhalmi vélhetően friss 2006-os tétel volt, régebbit honnan is szerezhetne bárki (vagy éppen ez volt a probléma?) |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.05.23. | 11:24
|
|
|
|
bezonyám, a phalmi nem 2006-os volt, hanem - minő borzalom - 2002-es, ráadásul én sem 2002-ben vettem
ellenben nem egyedül kellett innom belőle, meg remek beszédtémát adott hosszú időre, így asszem mégis megérte az árát  |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.05.23. | 11:52
|
|
|
|
Ja, akkor innen jön az a bizonyos "de nem hozhat bozsolét" kifejezés, mely akkor immár örökérvényűnek is nevezhető! |
|
|
|
|
|
 |
|