Szerző |
Üzenet |
< / szerintem / vakteszt: száraz fehérbor |
|
Elküldve:
2007.04.19. | 08:29
|
|
|
|
Vak borminősítés - bár eddig valóban csak kialakulóban volt - tegnap délután kkialakult, ezennel meghirdetve május 4. péntek délutánra. Összeverődés 5-től, feltételek ugyanazok, mint a pirosnál voltak, aki ott jelen volt, tudja, aki nem annak: fejenként egy palack, szabadon választott termelőzől, fajtájú, mennyiségű (mondjuk nem célszerő 1 decivel megjelenni), származási hely száraz fehér bor. Többet hozni természetesen lehet, a tesztbe azonban csak 1 kerül, a többletet utána nyel(het)jük. kaja nincs, nem közétkeztetéésről szól a program, ezzel együtt persze racionális, hogy együnk is valamit - szünet, meg a fekvehányás elodázásaa okán, meg persze szimplán meg is lehet éhezni. Tehát kaját lehet hozni, könnyűt - a disznósajttól például van, aki behány - , egyszerűt, az infrastruktúrát rendelkezésre bocsátók semmiképpen sem fontolgasság a főzést, nem erről szól.
Helyszín a Dugó és Ildi nagy terasza
Minőségi limit természetesen nincs, aki szart hoz, szart hoz, majd megy a mosogatóba. Három-négy éves bozsolészerű otthon elfekvő palackokkal azért ezúttal nem lenne célszerű próbálkozni, mert az ugyabár nem bor, hanem élelmiszeripari hulladék. Óvjuk a bortársak egészséget!
Na, jöjjünk  |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.04.19. | 09:12
|
|
|
|
És ugye:
- a bor úgy érkezzen, hogy ne lehessen felismerni, azaz ne a saját palackjában, hiszen abban (mármint palackban, de éppen ezért ne a sajátjában) kerül asztalra (dekantálás nincs). a címke leázatatása nem biztos, hogy elég, célszerű áttölteni.
- a szükséges dupla kódolást a helyszínen megoldjuk (hogy aki hozta, az se tudja, mit is iszunk éppen)
- fentiek miatt mindenkinél legyen feljegyezve a hozott bor pontos, teljes megnevezése (termelő, fajta, évjárat), beszerzési helye, és fogyasztói ára (ha lehetséges)
- 10-es skálán pontozunk, a végén ezt átlagoljuk
- mindenki egy poharat kap, tehát utókóstolásra nincs lehetőség, jegyzetelni kell
A múltkori rendezvény tanulsága: olyan bor is érhet el sikert (3. hely a 8-ból), amelyet egyébként félrelöknénk a boltban, hangosan kacagva az ötleten, hogy ez egyáltalán piacra került. |
Legutóbb anda szerkesztette (2007.05.3. | 12:33), összesen 2 alkalommal |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.04.19. | 09:21
|
|
|
|
csak nehogy a sikervadászok ezen felbuzdulva kiürítsék a tesco alsó polcainak pillepalackos régióját, hátha ott lapul a titkos favorit
(értem ám a célzást, nem hozok antik bozsolét, no) |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.04.19. | 09:48
|
|
|
|
Bízunk benned Viktor, a vörösborok versenyét az általad hozott 2000-es évjáratú Szende Cuvée nyerte, melynek értékéből még az sem von le semmit, hogy nem vásároltad, hanem kaptad ;-)
És persze jogos: senkit ne éltessen az a hiú remény, hogy neki is akkora szerencséje lesz, mint a Gyöngynek volt a 300 forintos gazdaságos "Mátrai Cabernet Sauvignon" megjelölésű, jázmin illatú dologgal. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.04.19. | 09:53
|
|
|
|
de azt a pannonhalmai szart saját pénzből vettem! (én balek)
a szendéhez egyébként munkabér-jelleggel jutottam hozzá, fáradságos munka gyümölcsével öntöztük tehát torkunkat |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.04.19. | 10:05
|
|
|
|
Óvatosan utalnék az abasári Hegyvin Bt. Cab. Sav. múltkori helyezésére. Tehát nem kellene előítélni és instruálni a közönséget.
Köszönöm.
 |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.04.19. | 10:08
|
|
|
|
Éppen az imént utaltam rá (teljesen konkrétan), és a Viktor is ezt tette. Bizonyos szempontból. Szívesen.  |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.04.19. | 10:11
|
|
|
|
Az már más kérdés hogy másodszorra már nem sikerült elfogyasztanom, tehát a termék egyértelműen rövid távon hódít a maga ötszázvalahány forintos árával. De az ízlelőkéinket edzi. Úgyhogy előre szólok hogy most is be fogok próbálkozni valami kétesélyes dologgal. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.04.19. | 10:13
|
|
|
|
Jóvanna, de lassan úgy pörög a topik mint az index polidiliben. Ki tudja ezt követni? |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.04.19. | 10:31
|
|
|
|
embereket küldünk az űrbe, mindjárt itt a rákgyógyszer, a borászat vegyészei meg nem tudják hozni ugyanazt az aromát? ej-ej  |
|
|
|
|
|
 |
|