|
Szerző |
Üzenet |
< / szerintem / kulinária |
|
Elküldve:
2007.12.10. | 23:52
|
|
|
|
Már meg is ijedtem kicsit, hogy rég lökdösődtél, tán beteg vagy, de szerencsére visszataláltál magadhoz, hu, semmi bajod, jól van.
Nem ari, hanem majom kis szűcs!
 |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.12.11. | 09:37
|
|
|
|
Kicsit folyik az orrom, meg reszel a torkom, de azt egyáltalán nem értem, hogy jön ide a szűcs! |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.12.11. | 11:16
|
|
|
|
mármint, hogy mit sütsz - éééérted... |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2007.12.13. | 09:45
|
|
|
|
Ez is kulinária, de a legrosszabb értelemben. Részben pedig hifi, de ezért még nem teszem az AQ1 topikba
hifibolt.hu írta: |
Kevésbé köztudott például, hogy vannak zenék, illetve borok, amik kívánják egymás társaságát, egyszerűen együtt nyújtják a legvarázslatosabb összhangot. A francia ESPRIT du Vin szerzői kutatást végeztek a kevésbé járatos műértők számára (a cikk olvasása után magam is ide sorolnám) miszerint milyen "párosok" társaságában érdemes fotelünk mélyén ernyedten terpeszkedni. Orgonamuzsikához savas borokat javasolnak kísérőként, míg az erősen aromás borokhoz állítólag Saint- Saöns-től az Állatok farsangja egyértelmű választás. A testes borok mellé Schumann IV. szimfóniája a megfelelő partner. A száraz pezsgő mellé Handellt hallgassunk, a friss érzetet keltő nedűket Beethoven első zongoraversenyéhez ajánlják, különösen az első tételhez. A hosszú, modern zenedarabokat félszáraz pezsgővel, a száraz és erős borokat pedig Brahms zongoraötösével fogyasszuk.
|
A teljes anyag itt olvasható, de a lényeg a fenti bekezdés. A hülyeség határai ismét arrébb tolódtak egy picit. A hosszú, modern zenedarabokat félszáraz pezsgővel, persze. És mi van, ha én utálom a félszáraz pezsgőt? Ne hallgassak hosszúmodern darabokat? Mondjuk azokat is utálom, tehát talán mégis van az egészben valami?
Saint-Saöns(!) és Handell(!) forog a sírjában (illetve forognának, ha éltek volna ilyen nevű zeneszerzők). |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2008.01.29. | 15:22
|
|
|
|
Pincejárás a Magyar Nemzet Magazinban. Már közeledik a 8. cikk, és persze az eddigieket is érdemes elolvasni, elsősorban a koncepció miatt. Ahogy ők fogalmaznak:
Magyar Nemzet írta: |
Írásainkban nem a nagy nevet szerzett mesterek borait mutatjuk be, hanem fiatal, a szélesebb közönség előtt még kevésbé ismert, ám ígéretes tehetségű és tudású borászokat szólaltatunk meg.
|
Legutóbb az Alföldön jártak, Csengőd, Léder Zoltán. Aki olyanokat mond, hogy
Léder Zoltán írta: |
Én azt mondom: ezer forintnál nem ér többet egy bor.
|
meg hogy
Lássuk csak: egy átlagos borászatnál 80–100 hektót termelnek egy hektáron. Ha valaki minden liter borát el tudja adni 500 forintért, akkor ötmillió forintot kasszírozhat hektáronként. Ráadásul a rezsi Tokaj-Hegyalján kerül ennyibe, ahol olyanok a dombok, amilyenek. Szóval, ha úgy vesszük, 500 forint nagyon sok pénz egy liter borért. A kutya inkább ott van eltemetve, hogy (...) túlságosan is meg akar élni mindenki, az itt a legnagyobb gond.
|
és
Leszüretelek egy olyan szőlőt, amelyik szerintem tökéletes, ledarálom, erjesztem, hordóba teszem, hozzáadom a megfelelő kénmennyiséget, és letöltjük. Nem tudom, mit kéne még a borral csinálni.
|
azaz hogy nincs itt semmi trükk, csoda, mert ez egy egyszerű dolog.
Tetszik a fickó, most már kifejeztten kíváncsi lennék a 'Köpcös-kékfrankos, 2006' tételre, de persze nem lehet kapni boltban. És éppen azért írom ezeket ide, hogy ha vannak itt országjáró borbarátok, akkor tudjanak róla, hova érdemes benézni.
Az eddigi termés:
Badacsonytomaj, Istvándy Gergely
Villány, Lelovits Tamás
Eger, Bolyki János
Tokaj, Balassa István
Szekszárd, Németh János
Nagyharsány, Kiss Gábor
Csengőd, Léder Zoltán
Az archívumuk keresője szar, a 'pincejárás' (a cikksorozat címe) szóra csak 4 cikk jött elő a hétből. A szerző nevére érdemes keresni, mert - szerencsénkre - nem ír a lapba mást, csak ezt. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2008.01.30. | 00:03
|
|
|
|
Szabó pincészet, Hosszúhetény.
http://www.boraszat.hu/index.php?mit=adatbazis&mit1=kivalaszt&id=773
Végigkóstoltam a borait, mindenképpen figyelemre méltó ifjú borász.
Fehér borai egészen lenyűgöztek.
Fáni! Érdemes szerintem tőle beszerezni egy kisebb tétel rajnai rizlinget és chardonnayt!
Egy kóstolótúra meg van beszélve Zolival, csak időben kell szólni. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2008.01.30. | 15:43
|
|
|
|
Fáni! Érdemes szerintem tőle beszerezni egy kisebb tétel rajnai rizlinget és chardonnayt!
Ez most hogyan van? Miért csak a Fáninak érdemes beszerezni a rajnai chardonnay-ból? Talán mert annyira jó, hogy másba kár, vagy annyira szar, hogy csak a Fáni torka bírja el? Esetleg csak pár palack van belőlük - erre történik is utalás egyébként a "kisebb tétellel" -, és stikában zsebre tennének egyet-kettőt. Akkor meg minek ide bekommunikálni a partizánakciót  |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2008.01.30. | 16:17
|
|
|
|
Hamut szórok a fejemre, de legyen az mentségemre, hogy legutóbb Fáni említette nekem, hogy mostanában a fehérborok is érdeklik, és ha látok valami szépet, szóljak. Én szóltam.
tehát akkor:
Csaba és még MINDENKI!!! Vár a Szabó pince kisebb és nagyobb tételekkel!
T. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2008.06.3. | 19:19
|
|
|
|
A Bortársaságnál a kifutó tételek akciójában az Etyeki Kúria Cuvée 1 most csak 674 forintos - abszolút nevetséges - áron kapható. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
2008.06.3. | 19:40
|
|
|
|
anda írta: |
Pincejárás a Magyar Nemzet Magazinban.
|
Nemrég került sorra a pincejárásban nagy kedvencünk, Márkvárt János. Olvassa el Ön is! |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|
|